Slik reagerer idrettspresidenten på Telemarks OL-planer

Sentrale idrettsledere i Telemark jobber med å få vinter-OL til fylket i 2026.

Telemark vil arrangere vinter-OL i 2026. Planene skal legges frem på en pressekonferanse tirsdag.   Foto: Felipe Dana / TT / NTB Scanpix

vintersport

Ifølge NRK vil planene om en ny norsk OL-søknad bli lansert på en pressekonferanse tirsdag.

Leder av Telemark idrettskrets og tidligere kultursjef i Telemark fylkeskommune, Geir Berge Nordtveit, bekrefter OL-planene.

– Jeg kan bekrefte at vi ønsker å få vinter-OL til Telemark, men har ingen kommentarer utover det, sier han til NRK.

Idrettspresident Tom Tvedt sier at forbundet er positive.

– Vi hilser alle positive initiativ rundt det å arrangere et vinter-OL/PL velkommen. Det viser engasjement og store ambisjoner på grasrota i idretts-Norge rundt en eventuell ny søknad. Flere landsdeler har uttrykt interesse for å søke. Det vi gjør nå er å registrere disse, og ha tett dialog med myndighetene. Vi i Norges idrettsforbund er positive til alle engasjementene rundt omkring i landet om å arrangere vinter-OL og Paralympics, sier han i en pressemelding.

Vil ha med andre fylker

Statskanalen hevder videre å kjenne til at initiativtakerne skal ønske å få med seg Vestfold og Buskerud på OL-planene.

Både i 1952 og 1993 ble OL-ilden tent på hjemplassen til Sondre Norheim i Telemark-bygda Morgedal. Og det var i Morgedal den moderne form for skisport oppsto.

OL-planene skal legges fram på en pressekonferanse på Gaustatoppen tirsdag. Foto: Gunnar Lier / NTB scanpix 

IOC lysten på Europa-OL

Bakgrunnen for at Telemark nå vil kaste seg inn i OL-eventyret er ifølge NRK at Innsbruck sa nei til å søke OL i 2026. Flere europeiske land er kritiske til den store pengebruken som et OL medfører.

2018-lekene skal arrangeres i Sør-Korea, mens OL i 2022 går i Kina.

IOC ønsker gjerne å få OL tilbake til Europa, og tidligere Lillehammer-sjef Gerhard Heiberg ivrer sterkt for at Norge skal søke om å få arrangere OL i 2026 eller 2030.

Forrige uke tok han til orde for et nytt norsk OL med Lillehammer som base, men med enkelte øvelser i Oslo, Bergen og Trondheim.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport