Stöckl skuffet etter helsvart norsk hoppdag

Anders Bardal ble nummer ti på en helsvart norsk hoppdag i Titisee-Neustadt.

Anders Bardal.  Foto: arkiv

vintersport

Thomas Morgenstern tok sin 23. verdenscupseier.

Bare Anders Bardal (9.-plass) og Rune Velta (28.-plass) tok seg videre til finaleomgangen av nordmennene på en tung norsk dag.

Anders Fannemel (31.), Anders Jacobsen (34.) og Ole Marius Ingvaldsen (36.) skuffet alle. Trioen måtte se finaleomgangen fra sletta.

Bardal falt til 10.-plass etter 134 meter i 2. omgang. Velta beholdt 28.-plassen og sikret tre fattige verdenscuppoeng.

– Jeg er ikke fornøyd. Det kan jeg ikke være med bare to i finalen og én blant topp ti. Bardal gjorde sin jobb. Det er greit, men resten av laget har mye å jobbe med, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Lett å se

Nå venter en stressende jobb med å få de norske hopperne i form til den tysk-østerrikske hoppuken i slutten av måneden.

– Andre lag gjør en bedre jobb teknisk. Vi har fysisk potensial. Alt er egentlig på plass, men når vi kommer hit til Neustadt og presterer slik, ser en at ting mangler. Det er lett å se. Du ser det på hoppkanten at de andre gjør det bedre, sukket Stöckl.

Østerrikeren vil ikke skylde på noe.

– Vi fortjener ikke bedre. Den største utfordringen er den tekniske gjennomføringen i satsøyeblikket. Får du ikke til det, går selvtilliten også raskt ned. Det kan være som et lite virus når alle mister selvtillit, sa Stöckl til NTB.

Samling i Oberstdorf

Landslagstreneren skulle ha et møte med hopperne lørdag kveld.

– Det blir en prat. For vi må gjøre noen endringer. Jeg skal backe dem opp, men også komme med objektive, tydelige råd. Vi ser på trening at vi er gode nok til å få flere med i 2. omgang, sa Stöckl.

Morgenstern hoppet 143,5 og 139 meter. Det ga 284,1 poeng og seier for 23. gang i verdenscupen. 3,3 poeng skilte ned til toer Kamil Stoch fra Polen. Sveitseren Simon Ammann ble treer med 277,6 poeng.

Det er nytt renn i den tyske storbakken søndag. Landslagstreneren håper på en opptur.

– Vi håper å få ut litt mer søndag. Etter rennet reiser vi til Oberstdorf for en samling i tre dager før rennene i Engelberg. Det handler om tekniske repetisjoner, sa Stöckl.

(©NTB)