Svak norsk åpning av sommerhoppingen

De norske hopperne var ikke helt i teten da Sommer Grand Prix i hopp ble innledet i tyske Hinterzarten.

SVAK NORSK HOPPING: Hilde beste norske på en niendeplass.  Foto: NTB SCANPIX - FREDRIK VARFJELL

vintersport

Han strekte seg til 102 meter i første omgang. I finaleomgangen slo han av en halv meter, men hoppet seg fram på resultatlisten etter å ha ligget på 12.-plass etter det første hoppet.

Totalt fikk han 235,3 poeng. Vinneren, tyske Richard Freitag, hadde 246,9 poeng etter hopp på 105 og 108 meter.

— Jeg kan ikke si annet enn at jeg er brukbart fornøyd med både treningen og kvalifiseringen her i Hinterzarten, men jeg skulle gjerne sett at jeg hadde hoppet litt lenger i selve konkurransen, sa Tom Hilde.

— Jeg føler at jeg har mer inne, så nå får jeg analysere dette og se hvor det er noe mer å hente, la han til.

Grei sesongstart

— En grei sesongstart, og jeg vil si det var sterkt av Tom Hilde. Han gjorde i alle fall et godt annethopp, mente trener Alexander Stöckl etter rennet. Han fikk også se at Anders Bardal, den andre nordmannen som kvalifiserte seg til finaleomgangen, hoppe inn til 18.-plass.

Bardal hadde 99 og 104,5 meter, og også han gjorde et bedre hopp i finaleomgangen enn innledningsvis. Han fikk 227,3 poeng totalt.

Anders Fannemel ble nummer 38 og fikk ikke hoppe finaleomgangen søndag. Han hadde 96,5 meter og fikk 105,3 poeng, men det var vel fem poeng for lite til å komme inn blant de beste 30. ## Disket

Kim René Elverum Sorsell ble nok en gang disket på grunn av kjøredressen, og det var Stöckl svært misfornøyd med.

— Disking på grunn av utstyret er på ingen måte holdbart. Det er helt på det rene at vi må jobbe mer presist med utstyret. Det er greit at dette skjedde i det første rennet, men det skal ikke skje framover. Det vil jeg ikke tillate, sa Stöckl.

Sommer Grand Prix fortsetter i Wizla i Polen. Der skal ikke Anders Bardal hoppe, så han reiser hjem. De andre med Tom Hilde i spissen kommer til å trene i Hinterzarten fram til onsdag, og deretter reiser de videre til Polen, melder Norges Skiforbund. (©NTB)