Svindal: – Jeg håper ikke det var mitt siste renn

Aksel Lund Svindal avsluttet sesongen med pallplass i Åre.

Svindal mistet utforkulen i går, men klarte pallen i super-G i Åre.   Foto: Marco Trovati / TT / NTB Scanpix

vintersport

Aksel Lund Svindal kjørte godt ned den korte løypen i Åre, og kjørte inn til sesongens sjuende pallplassering i verdenscupen da han kom på delt tredjeplass i Super-G i svenske Åre torsdag.

Ingen kunne gjøre noe med østerriske Vincent Kriechmayr. Selv om Svindal tok inn på bunnen av bakken, kjørte han i mål 0,08 sekunder bak østerrikeren. Det var nøyaktig samme tid som Thomas Dressen.

Christof Innerhofer på neste startnummer skjøv Svindal og Dressen ned til en delt tredjeplass.

Verdenscupfinale alpint i Åre

Menn:

1) Vincent Kriechmayr, Østerrike 49,43, 2) Christof Innerhofer, Italia 49,45, 3) Aksel Lund Svindal, Norge og Thomas Dressen, Tyskland 49,51, 5) Hannes Reichelt, Østerrike 49,58, 6) Kjetil Jansrud, Norge 49,62, 7) Mauro Caviezel, Sveits 49,66, 8) Josef Ferstl, Tyskland 49,80, 9) Christian Walder, Østerrike 49,85, 10) Marcel Hirscher, Østerrike 49,86.

Øvrige norske: 21) Adrian Smiseth Sejersted 50,18, 24) Aleksander Aamodt Kilde 50,66.

Svindal har vunnet ett super-G-løp før denne sesongen.

– Trenden har vært bra fra Kitzbühel. Det er tett, men når starten er så langt nede er det ikke så rart. Jeg er fornøyd med tredje, men jeg hadde litt lyst til å vinne et av løpene her, sa Svindal til NRK etter rennet var ferdig.

Super-G-løypen i Åre var kortere enn vanlig. På grunn av vind i fjellbyen var starten flyttet ned til storslalåm-starten, og løpstiden var på under 50 sekunder.

– Håper det ikke var mitt siste renn

Det KAN ha vært Svindals siste renn noensinne. Nå skal han gjennom noen medisinske tester før han avgjør om karrieren er over eller ikke.

– Jeg håper ikke det var mitt siste renn. I alle fall ikke når det går bra som i dag. Så er det selvsagt dager der ting ikke er like morsomt, men alt i alt har vi det sinnssykt gøy. Det blir som det blir, og uansett blir det bra. Jeg er ikke bekymret, sier Svindal til NRK.

Kjetil Jansrud har allerede vunnet super-G-cupen og kunne derfor senke skuldrene før start. Selv om han kjørte godt, gikk det ikke fort nok for nordmannen.

Han lå etter den foreløpige lederen Vincent Kriechmayr på alle mellomtidene, og i mål var han 0,19 sekunder bak østerrikeren på en sjetteplass.

Kjetil Jansrud fikk super-g-kula etter rennet  Foto: NTB scanpix

Super-G-cupen, sluttstilling

1) Jansrud 400, 2) Kriechmayr 320, 3) Svindal 274, 4) Reichelt 267, 5) Max Franz, Østerrike 226, 6) Ferstl 195.

Øvrige norske (topp 30): 12) Kilde 163, 20) Sejersted 68, 27) Stian Saugestad 37.

Fikk kula

Men etter løpet fikk han super-g-kulen som bevis på at han har vært den mest stabile i år. Det er sjuende gangen på rad at en nordmann vinner kulen.

Vincent Kriechmayr har vært kongen i alpinbakken i Åre denne uken. Han vant også utforkonkurransen onsdag

Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 21, og Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 24.

Med dagens renn i Åre er alpinsesongen i fartsdisiplinene over.