Aksel Lund Svindal er fortsatt i tenkeboksen med tanke på den kommende sesongen.

Aksel Lund Svindal er fortsatt i tenkeboksen med tanke på den kommende sesongen. Foto: Olav Olsen

Svindal fortsatt usikker fire uker før sesongstart: – Sjansene er ikke blitt dårligere

Men alpinstjernen er fornøyd med utviklingen den siste uken.

Om én måned går startskuddet for alpinsesongen 2018/2019 i canadiske Lake Louise. Men fortsatt er mannen med to OL- og fem VM-gull usikker på om han kommer til å stille.

Da Aftenposten snakket med Svindal for to uker siden, anså han risikoen for at han kom til å legge opp som 50 prosent. Det har ikke endret seg mye, men kanskje litt, i positiv retning.

– Sjansene er ikke blitt dårligere, for jeg synes den siste uken har vært bra. Men litt av grunnen til at jeg sier 50/50 er ikke at jeg står på ski og tenker at det kan ryke når som helst. Det er mer at jeg vet hvor stor forskjell det er å kjøre trening på lette forhold på en isbre, og å kjøre noe mer likt et renn, sier Svindal til Aftenposten torsdag ettermiddag.

Legene har gitt alpinveteranen beskjed om at kneet begynner å få nok, men at de har gitt ham fritt spillerom.

Reiser til USA

Selv om risikoen for at han velger å legge opp er stor, skal han likevel satse alt på opptreningen. I september var han på treningsleir i Chile, men valgte å avbryte på grunn av dårlig vær. I oktober er det 14 dager med skitrening på breene i Alpene, før han reiser til USA og Colorado i slutten av neste uke

Det er i USA at vi kan vente oss en klar beskjed på om 35-åringen vil fortsette. For øyeblikket føler han at han kan bli mentalt klar til å kjempe om seieren i utfor- og super G-konkurransen i Lake Louise.

  – Jeg er nok ikke fysisk i den formen jeg var for fire år siden. Men det som er normalen for meg, er at jeg har et mentalt mål om å prøve å vinne. Da må jeg ha forberedt meg godt, og det tror jeg at jeg har en fair sjanse til å få til før Lake Louise, sier Svindal.

  Skadeplaget

  Svindal har slitt voldsomt med skader de siste årene. I 2016 falt han stygt i Kitzbühel, og ødela både korsbåndet og menisken. Etter et lite comeback sesongen etter ble det klart at han måtte opereres på ny.

  I 2018-sesongen vant han OL-gull, men slet fortsatt med hevelser i kneet som følge av overbelastning.

  Men veteranen sier at situasjonen ble mye bedre i løpet av sommeren, og at han etter det kunne trene mye bedre.

  For øyeblikket er Lund Svindal i østerrikske Sölden, hvor det skal være verdenscupåpning i slalåm og storslålom til helgen. Han stiller ikke i øvelsene.