Tabbe ødela alt for Skarstein: – Det er så irriterende

Birgit Skarstein angret på én ting etter nederlaget.

Her er Birgit Skarstein i aksjon på onsdagens sprint. 29-åringen røk til slutt ut i semifinalen.  Foto: Geir Owe Fredheim / Idrettsforbundet

vintersport

PYEONGCHANG: To dager inn i Paralympics hadde Birgit Skarstein (29) allerede deiset i bakken to ganger.

I onsdagens sprint skjedde det igjen – i prologen. Men Skarstein viste lovende styrke da hun likevel tok seg videre.

I semifinalen sa det imidlertid stopp. Etterpå angret Skarstein på valgene hun tok underveis.

– Jeg gjør noen taktiske feilgrep som gjør at jeg blir gående og stange i de som går foran meg. Jeg kom meg ikke forbi. Det er kjedelig, sier Skarstein.

Hun mener hun er god nok til å gå finalen.

– Jeg føler jeg er i god form. Det er det som er så irriterende.

– Det holder ikke

I sitski er det mye vanskeligere å manøvrere i feltet enn i vanlig langrenn. Kjelkene tar stor plass – og det er utfordrende å skifte spor.

Før en stigning slapp Skarstein tyske Andrea Eskau – som er kjent som en god klatrer – foran seg. Det ble skjebnesvangert.

– Jeg trodde feltet skulle gå raskere enn de gjorde. Jeg vurderte det sånn at det var bedre for meg å la de gå forbi, for så å passere de på flatene igjen, sier Skarstein.

– I to partier ble jeg gående og bremse. Du kan ikke gå og bremse i en semifinale. Det holder ikke. Det er sånn nivået skal være.

Tapte på oppløpet

Trener og samboer Martin Sletten beskriver Skarsteins valg som en «taktisk bom».

– Andrea Eskau er raskere enn Birgit i oppoverbakke. Så hun slapp henne forbi for å følge henne. Men Eksau gikk ikke raskt nok, forklarer Sletten.

Trener og samboer Martin Sletten er overbevist om at Birgit Skarstein er i god form.  Foto: Nicholas Bergh

Skarstein kjempet helt til siste slutt. Men på oppløpet tapte hun kampen om den viktige tredjeplassen mot Natalja Kotsjerova fra Russland.

– Dette er et game som utfordrer både det fysiske og det taktiske. Plasserer du deg feil, så hjelper det ikke, sier Skarstein.

Både Skarstein og trener Sletten ser imidlertid lyst på fortsettelsen. Lørdag er det 5-kilometer – som er favorittøvelsen til 29-åringen.

Onsdag var det amerikanske Oksana Masters som tok gull, foran tyske Andrea Eskau og Marta Zainullina fra Russland.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport