Tom Hilde har designet Norges hjelmer

Lagkameratene får bruke den i hoppuka, men ikke han.

Phillip Sjøen (t.h) har billett til hoppuka. Tom Hilde (t.v) ble vraket til konkurransen, men bidrar likevel med design. 

vintersport

Skihopperen Tom Hilde har designet hopplandslagets hjelmer, som skal brukes i Hoppuka. Dit skal ikke askerbøringen.

Mens de fleste av lagkameratene på landslaget befinner seg i Oberstdorf, der det er kvalifisering lørdag og renn søndag, er Hilde i Engelberg i Sveits .

Han kjempet tappert om den siste plassen til Hoppuka, men den gikk til Anders Jacobsen.

— Litt kjipt, sier Hilde, som likevel har avfunnet seg med situasjonen. Han har vært i Hoppuka åtte år på rad, men denne gangen holdt det ikke. Derfor er han på Kontinentalcuprenn (COC) i Engelberg, der det er renn lørdag og søndag. Han er sammen med fem andre, blant dem landslagets Andreas Stjernen og nykommer Joacim Ødegård Bjøreng. Kollenhopperen skal prøve å ta seg tilbake til det internasjonale toppnivået, men da må han ett hakk ned.

Hilde er likevel stolt av at han har designet landslagets hjelm.

Ville ha en spesiell hjelm

— Vi fikk hjelmen da vi kom til verdenscuprennet i Klingenthal, sier 27-åringen, som forteller at målet var å lage noen som ingen andre hoppere har.

— Vi ønsket noe spesielt, og vi synes at det til slutt ble ekstremt profesjonelt, sier han.

Utkastet som ble foreslått var ikke landslagsgjengen fornøyd med, og derfor ble Hilde plukket ut for å gi den en ekstra touch. På toppen av hodet er det derfor en viking, mens det er norsk flagg på siden av hjelmen. Sponsoren OMV må selvsagt ha sin sentrale plass i front. OMV er et østerriksk oljeselskap, og landslagstrener Alexander Stöckl har vært et bindeledd for å få den kontrakten.

Gir seg absolutt ikke

Hilde har tidligere designet en egen buffer til å ha rundt hals eller på hodet. Han tror imidlertid ikke at dette blir karrieren videre, selv om han liker å være kreativ.

Veteranen har utformet hjelmen, men ikke stått for produksjonen. Tross alt er han først og fremst skihopper, og håper å ta seg tilbake til hopptoppen så fort som mulig. Han vet dessuten at det flere ganger har skjedd utskiftninger underveis i Hoppuka, at nordmenn er blitt sendt hjem halvveis.

Selv har den lillhammerbosatte hopperen en seier fra Bishofshofen og tredjeplass sammenlagt som best i denne gjeve turneringen ved årsskiftet. Han konkurrerer for Kollenhopp, men denne gangen er det Rune Velta og Phillip Sjøen som må representere teamet på best mulig måte.

Hilde er overbevist om at han kommer tilbake.

FAKTA

Laget i COC i Engelberg

Joacim Ødegård Bjøreng, Røykenhopp Flying Team Vikersund

Andreas Stjernen, Sprova IL

Kenneth Gangnes, IL Kolbukameratene/Lillehammerhopp

Tom Hilde, Asker Skiklubb/Kollenhopp

Atle Pedersen Rønsen, Eidsvold IF/ Lillehammerhopp

Kim Rene Elverum Sorsell, Ullensaker Skiklubb/ Kollenhopp