Treneren åpner for at Bardal kan satse utenfor landslaget

Alexander Stöckl bekrefter at satsing ved siden av landslagets opplegg er aktuelt for Anders Bardal neste sesong.

HYLLET I KOLLEN: Anders Bardal mottok Holmenkollmedaljen i går ettermiddag sammen med Anette Sagen og polske Kamil Stoch.  Foto: NTB Scanpix

vintersport

HOLMENKOLLEN (adressa.no): — Han er veldig selvstendig og har kontroll på alt i livet sitt, så det er fullt mulig, sier den norske hoppsjefen til Adresseavisen.

Ikke på alle samlinger

Fortsatt er det uvisst hva veteranen fra Steinkjer velger å gjøre neste sesong. Etter sjetteplassen i Holmenkollen var ikke hovedpersonen veldig snakkesalig om fremtiden.

— Jeg har begynt å tenke på det, men har ikke kommet frem til noen konklusjon. Jeg har ikke satt noen frist, sier Bardal.

En satsing på siden av landslagets opplegg vil imidlertid ikke være kontroversielt på samme måte som Petter Northugs Coop-satsing i langrenn. Stöckl forklarer at Bardal uansett vil bli tatt ut og være tilknyttet landslaget.

— Om han velger dette, vil han fortsatt være en del av landslaget, men ikke ta del i alle samlinger, sier østerrikeren.

Beste nordmann

Bardal ble beste nordmann søndag. Severin Freund vant foran Noriaki Kasai og Peter Prevc.

— Godhoppene er bra, men jeg har ikke nok av dem. Sistehoppet var bra helt frem til landingen. Der ble jeg litt bakpå, dessverre. Det er litt dumt, for jeg mistet pallplassen der.

Kommende helg avsluttes verdenscupen i Planica. Neste sesong er foreløpig et ikke-tema i hoppleiren.

— Først har vi Planica og så er det NM. Deretter skal vi sette oss ned og gjennomføre en evaluering. Så tar vi ut landslaget i april, sier Stöckl.