Utforkjører (17) døde i ulykke

Mistet kontrollen i utforløypa og døde av skadene.

17-åringen døde etter et kræsj i utforløypa i Lake Louise.  Foto: NTB Scanpix

vintersport

Den 17 år gamle tyske alpinisten Max Burkhart døde i går etter et fall i et utforrenn i Lake Louise i Canada, skriver skiracing.com.

17-åringen mistet kontrollen under treningen 5. desember og havnet i sikkerhetsnettet. Han fikk livstruende skader i nedre del av kroppen. Burkhart fikk umiddelbart hjelp, og helsepersonell jobbet med tenåringen i en halvtime før han ble fløyet til Foothills Hospital i Calgary med luftambulanse. Tilstanden var da kritisk.

Dagen etter døde Burkhart av skadene han fikk i fallet. Dødsfallet vil bli etterforsket.

Alpine Canada Alpin la natt til torsdag norsk tid ut en kondolanse på sin Facebook-side.

– Vi er knust over dette tragiske tapet, og sender våre kondolanser til hans familie og lagkamerater. Alpine Canada og Alberta Alpine oppfordrer hele skiverden til å støtte utøverens familie og lagkamerater i denne vanskelige tiden, skriver de på sosiale medier.

Ulykken skjedde bare tre uker etter at den franske utforkjøreren David Poisson døde på utfortrening i Nakiska i Canada. Han traff sikkerhetsnettet og deretter et tre etter at han falt i løypa.

Max Burkhart gikk på skole i California. 17-åringen var en del av regionlaget i Bayern og hadde som mål å bli en del av det tyske landslaget. Han startet sin profesjonelle karrière i november 2016, og deltok i over 60 konkurranser før han døde.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport