VM-kongen Velta suveren igjen

I egen klasse i NM etter at Philllip Sjøen gikk på trynet.

Rune Velta (hvit hjelm) har hatt mye å juble for denne sesongen. Lørdag sikret han sitt første individuelle NM-gull.  Foto: NTB scanpix

vintersport

Rune Velta gjorde som i VM og stakk av med seieren i normalbakke-NM i hopp lørdag. Han slo Kenneth Gangnes med 13,5 poeng.

Velta gjorde to svev på 97 og 99 meter i den lille bakken i Heddal. Han fikk 20 i stil fra flere av dommerne, og totalt endte hopperen fra Lommedalen med 281,3 poeng.

25-åringen fikk en eventyrlig avslutning på sesongen. I februar tok han medaljer i samtlige fire VM-øvelser i Falun, der to av dem var gul(normalbakke og lagkonkurranse).

Dette var Veltas første individuelle NM-gull.

Sjøen falt fra gullet

Gangnes sikret sølvet etter å ha landet på 96,5 og 97 meter. Han endte 13,5 poeng bak Velta. Bronsen gikk til Tom Hilde, som hoppet 97 og 94 meter.

Phillip Sjøen noterte 105 meter i første omgang, men klarte ikke å holde seg på beina. Det førte til betydelige trekk. Unggutten løftet seg i finalen og inntok fjerdeplassen etter et svev på 102 meter.

– Jeg var nedi etter kjempehoppet. Hadde jeg unngått fallet i første omgang, kunne jeg kjempet med Velta om NM-seieren, sa Sjøen.

Lundby overlegen i dameklassen

Maren Lundby var klart best i kvinnenes normalbakkerenn. Kolbu-jenta slo Line Jahr med 15,5 poeng. Anette Sagen avsluttet hoppkarrieren med NM-bronse.

– Det ble mange poengs margin til slutt. Første omgang var veldig positiv, men annethoppet var ikke så bra. Det var viktig å avslutte sesongen med stil. Nå skal det bli fint med påskeferie, sa Lundby.

20-åringen hoppet 103,5 og 93,5 meter lørdag. For Jahr ble fasiten 100,5 og 90,5, mens Sagen klarte 97 og 92 meter.

(©NTB)