Vålerenga tilbake på tabelltoppen

Herjet med Frisk Asker.

Vålerenga kunne juble for ny seier.  Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

vintersport

Vålerenga-Frisk Asker 4–0

Vålerenga slo Frisk Asker med 4–0 i tirsdagens eliteserieoppgjør, og dermed er hovedstadslaget tilbake i toppen av tabellen igjen.

Vålerenga var best i 1. perioden, hvor Filip Gunnarsson sto for det eneste målet. Frisk var langt mer med på notene i midtperioden. De hadde blant annet et stolpetreff bak en ellers umulig Steffen Søberg i Vålerenga-målet. Istedenfor en utligning var det hjemmelaget og Tobias Lindström som økte til 2–0.

I avslutningsperioden gikk Frisk hardt ut, men klarte aldri å overliste Søberg. I stedet sendte Petter Grønstad pucken i mål etter et skudd fra kaptein Brede Cziszar. Da var det litt over ti minutter igjen av kampen. Thomas Olsen drepte resten av spenningen da han økte til 4–0 kort etter.

Det var for øvrig Asker-lagets første tap på borteis denne sesongen.

– Han revansjerte seg fra kampen mot Lillehammer sist. Han ble helt klart matchavgjørende for oss, sa Vålerenga-trener Roy Johansen til TV 2 om keeper Søberg.

– Dette er morsomme kamper å spille, sa Steffen Søberg.

I Sparta Amfi var Ringerike langt unna en nytt sjokk. Sparta vant som de ville med 5–0.

Henrik Knold og Martin Grönberg sto for to av Spartas fulltreffere. Scott Allen scoret også ett av målene.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport