Velta og Stöckl vant internasjonale kåringer

Rune Velta og Alexander Stöckl topper hver sin avstemning etter at hoppfans har stemt frem sesongens beste trenere og utøvere.

Rune Velta ble den store VM-kongen og er nå kåret til Årets stjerneskudd av hoppfans verden over.  Foto: Primoz Lovric, NTB Scanpix

vintersport

Det er Det internasjonale skiforbundet (FIS) som står bak avstemningen som har pågått i kjølvannet av verdenscupavslutningen i Planica. Mandag forelå resultatene, og for det norske laget er det meget hyggelig lesning.

Med i overkant av 50 prosent av de avgitte stemmene er Rune Velta kåret til «Årets stjerneskudd» i hoppbakken. 25-åringen fra Lommedalen toppet en god sesong med VM-gullet i liten bakke i Falun.

— Det er alltid gøy å bli satt pris på. Dette er en fin anerkjennelse å få, sier Velta til NTB.

Nest flest stemmer i samme kategori fikk Johann André Forfang (30 prosent). Han tok gull både individuelt og i lagkonkurransen under junior-VM i Kasakhstan. 19-åringen bokførte i tillegg sin første pallplass i verdenscupen i Vikersund.

Stöckl på topp

I kategorien «Årets trener» ble det soleklar seier til den norske landslagssjefen Alexander Stöckl. Østerrikeren fikk nær 50 prosent av de avgitte stemmene.

Alexander Stöckl vant Årets Trener suverent.  Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Andremann i avstemningen ble den slovenske landslagssjefen Goran Janus. Han fikk 25 prosent av stemmene.I kåringen av «Årets utøver» gikk seieren til Peter Prevc. Sloveneren, som endte på andreplass i verdenscupen sammenlagt, fikk snaut 30 prosent av stemmene. Verdenscupvinner Severin Freund fra Tyskland fulgte deretter (22 prosent).

Tredjemann ble Anders Fannemel, som satte verdensrekord i skiflyging på hjemmebane i Vikersund med 251,5 meter. Hornindølen fikk nærmere 15 prosent av stemmene.

Rune Velta endte på femteplass i avstemningen. (©NTB)