Vennene holdt landslagshopperen oppe i den tunge perioden: – Det har vært den store redningen

Kenneth Gangnes er tilbake etter en blytung skadeperiode. Nå er målet OL-medalje.

Kenneth Gangnes var sosial for å glemme hvor mye han savnet skihopping.  Foto: Terje Bendiksby// NTB scanpix

vintersport

Da lagkameratene innledet verdenscupsesongen, satt en fortvilet Kenneth Gangnes igjen hjemme.

Dermed ble vennene redningen i en tung tid.

– Det verste var å se verdenscupen starte. At Sommer Grand Prix ruslet og gikk uten meg, var greit, men da vinteren kom gikk det opp for meg at jeg måtte sitte igjen hjemme i sofaen hele vinteren.

– Det eneste jeg ville, og det jeg elsker mest av alt her i verden, var å hoppe på ski, men jeg ble tvunget til være hjemme, sier Gangnes alvorlig.

Et ni måneders blytung opptreningsperiode ventet, mens lagkameratene kunne se fram til ski-VM i Lahti.

Får «hue» litt vekk

– Hvordan er Kenneth Gangnes i slik motgang?

– Han blir ganske sosial. Han trives nemlig veldig dårlig i sitt eget selskap. Jeg er heldig som har kompiser i Lillehammer som jeg har brukt mye tid med. Vi har gjort andre ting, slik at jeg har tenkt på andre ting enn at jeg helst skulle hoppet på ski, forteller Kolbukameratene-hopperen.

– Det har vært den store redningen oppi alt, sier en takknemlig 28-åring.

Nå er han i full gang med jakten på OL-billett. Den tunge tiden er endelig over.

– Jeg trives dårlig i mitt eget selskap. Det har jeg alltid gjort. Jeg er sosial og for glad i å prate med folk. Det er alltid godt å ha noen for å få tiden til å gå, sier verdens tredje beste hopper for to sesonger siden.

– Vi har gjort alt fra å spille PlayStation til å surre nede ved Mjøsa og spille løkkehockey. Det er lugne ting, men ting som gjør at man får «hue» litt vekk, påpeker OL-håpet.

Kenneth Gangnes (nest til høyre) håper på OL-medalje med lagkompisene. Her fra Planica i 2016 med Anders Fannemel (fra venstre), Daniel André Tande og Johann Forfang.  Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

Medaljejakt

Innimellom kom tankene om at karrieren faktisk kunne være over. For tredje gang kjemper Gangnes seg tilbake.

– Jeg har ikke sittet hjemme og «grini». Så langt nede har jeg ikke vært, men av og til har jeg tenkt om jeg egentlig har noen sjanse til å komme tilbake. Det er lett å stille spørsmål ved om du lenger har det som skal til, sier totningen.

Landslagssjef Alexander Stöckl mener Gangnes er et medaljehåp i Pyeongchang til vinteren.

– Jeg håper selv å være medaljekandidat i OL. Målet mitt er å ta med medalje i lag hjem. Og jeg håper å bite fra meg i de individuelle konkurransene, sier en kampklar Gangnes.

Han er med i helgens første SGP-renn i Wisla.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vintersport