Verdensmesteren må se sesongåpningen fra tribunen

Rune Velta er ute av laget.

Rune Velta kunne bruke tid på fansen i Klingenthal. Nå får han en ny sjanse i det individuelle rennet søndag.  Foto: METTE BUGGE

vintersport

KLINGENTHAL: Rune Velta, gullgutt i Falun bare for ni måneder siden, må se sesongåpningen fra tribunen.

Han hoppet to treningsomganger, men det han leverte holdt ikke til å bli tatt ut blant de fire som får sjansen i laghoppingen: Anders Fannemel, Tom Hilde, Andreas Stjernen og Johann Forfang er de fire som landslagstrener Alexander Stöckl og hans høyre hånd Magnus Brevig valgte å gå for.

Hopprennet kom i gang etter at 120 hjelpere hadde vært i aksjon store deler av dagen. Fredagen var mistrøstig med regn. Lørdag var det minusgrader i luften og bakken så innbydende ut. Men Rune Velta maktet ikke å få ut det han presterte i fjor.

— Jeg er ikke i nærheten av det jeg er god for, sa lommedølen allerede før han satte utfor bakken i Vogtland Arena, der det er omtrent åtte tusen tilskuere.

Velta hoppet 121 og 123,5 meter. Sloveneren Peter Prevc, en av de store siste sesong, hadde 143 og 137 meter.

Hilde var på forhånd usikker på om han ville klare å kapre en plass, men utviklingen den siste tiden har vært oppløftende.

— Jeg har lagt om teknikken, og det har tatt sin tid, sier han.

Johann Forfang, nykommer på landslaget, er med på laghopping og det er sterkt å ta en slik plass på bekostning av Velta som kom hjem med fre medaljer etter VM. Forfang, på sin side, ble dobbelt verdensmester som junior siste sesong, og har vært en spennende nykommer for Stöckl.

Lengder:

  • Fannemel: 125,5 og 124
  • Forfang: 108 og 128
  • Stjernen 135 og 130
  • Gangnes 124 og 117
  • Daniel-Andre Tande 129,5 og 124,5
  • Hilde: 127,5 og 124
  • Velta: 121 og 123,5