Vraket og forbannet forrige sesong - nå er Tom Hilde tilbake i varmen

Etter det Aftenposten erfarer er Tom Hilde (28) tilbake i verdenscupsirkuset etter én sesong ute i kulden.

Tom Hilde var i dag på trening i Midstuebakken.  Foto: Mette Bugge

vintersport

MIDTSTUBAKKEN (Aftenposten): Til helgen er det verdenscupåpning i hopp, i tyske Klingenthal. På en pressekonferanse 13.00 vil landslagssjef Alexander Stöckl presentere hvilke norske utøvere som reiser til årets første verdenscuprenn, men Aftenposten kan allerede nå avsløre laguttaket.

Stöckl vil ikke kommentere Aftenpostens opplysninger, men fra kilder i hoppmiljøet får vi bekreftet at disse er med:

Rune Velta, Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Kenneth Gangnes, Daniel-André Tande og Tom Hilde. I tillegg kjempet Johann Forfang seg til den siste og syvende plassen under treningen i Midstuebakken i dag.

Daniel-André Tande skal også reise til tyske Klingenthal. 21-åringen har vist lovende takter i sommer. 

Philip Sjøen, Joachim Hauer og Fredrik Bjerkengen er dermed ute.

– Har endret veldig, veldig mye

Det betyr at veteranen Tom Hilde igjen får reprensentere Norge i verdenscup etter at han ble vraket i mai. 28-åringen var langt nede da han fikk beskjeden forrige sesong, og etter vrakingen har Hilde gjort store endringer for å komme tilbake i form.

Tom Hilde er en del av det nystartede B-landslaget, men har i høst hoppet så godt at han får lov til å være med i verdenscupen. Gjør han det bra i Klingenthal, er sjansen stor for at han kan bli en sentral del av verdenscupsirkuset denne sesongen.

– Jeg har fortsatt ikke hoppet veldig mange gode hopp, men de siste hoppene jeg har hatt har vært bra, sier Tom Hilde til Aftenposten.

– Hva har du gjort annerledes nå?

– Jeg har gjort om på veldig, veldig mye. Det er mye av grunnen til at jeg har landet på kulen hele sommeren, for det har vært store forandringer, og så begynner jeg å få litt svar på det nå.

Tom Hilde — del to?

– Trengte du å bli satt ut av landslaget? Begynte du å tenke annerledes da?

– Akkurat det er helt umulig å svare på. Spesielt for meg som står utenfor landslaget og har lyst til å delta i alle verdenscuprenn, men det har fungert veldig bra å ikke være på landslaget, og jeg har måttet ta mye større eierdel i egen utvikling, og jeg har fått trent veldig mye mer, så sånn sett har det vært veldig positivt, sier Hilde, før han kjapt legger til:

– Selvfølgelig finner man flere ulemper med ikke å trene med de som er best enn du finner fordeler.

– Ser vi en ny Tom Hilde nå – Tom Hilde del to?

– Jeg prøver å utvikle meg hver dag, så forhåpentligvis ser du en litt forbedret versjon hver dag, men enorme forskjeller ser man nok ikke.