- Helt sikker på at VM-sjansene er styrket

Nå avgjøres VM-kampen. Guri Hetland er overbevist om at jobben i Cancún har slått positivt ut for Trondheim.

Optimist: Guri Hetland leder arbeidet for å få VM til Trondheim. I natt kommer svaret på om trønderne har lyktes. Her er hun sammen med ordfører i Trondheim, Rita Ottervik (Ap).  Foto: MORTEN ANTONSEN

langrenn

CANCÚN (adressa.no): — Ja, svarer VM-sjefen umiddelbart på Adresseavisens spørsmål om hun er sikker på at Trondheim har styrket sine sjanser i løpet av de siste dagene.

  • Følg avgjørelsen direkte i videovinduet øverst!

Trondheimsdelegasjonen, som består av ti kvinner og menn, har virkelig stått på siden VM-kandidatenes stands åpnet mandag. Fra tidlig morgen til sent på kveld har Hetland & co. arbeidet for å gi et best mulig inntrykk av byen. Mens feriegjestene har kost seg blant bølger og strandrestauranter i Cancún, har trønderne holdt seg innendørs på hotellet hvor FIS-kongressen avholdes.

— Godt arbeid

Avgjørelsen på om ski-VM i 2021 havner i Trondheim, Planica eller Oberstdorf blir tatt i natt. Vi sender dramaet direkte. Fredag morgen får du fyldig dekning av nattens hendelser i Cancún på adressa.no.

— Vi har gjort et godt arbeid og får masse gode tilbakemeldinger. Laget vårt her i Cancún har imponert mange, først og fremst på grunn av måten de tre VM-vertene (Ingvild Farstad, Maria Strøm Nakstad og Jørgen Bye Brevik), Adrian Løvold og Roar Hildonen har presentert Trondheim på. Nå er det spennende i de timene som er igjen. Jeg velger å tro at alt kan skje, sier Hetland.

Ut fra tilstrømmingen til de tre standene å dømme, tyder mye på at Trondheim har gjort jobben sin best. Trondheim er VM-søker for første gang. Oberstdorf er med i kampen for femte gang, mens Planica har søkt to ganger tidligere uten å få mesterskapet.

Joggetur klokken 06.00

Heller ikke i dag har VM-sjef Hetland og hennes team ligget på latsiden. På samme måte som hver dag under oppholdet i Mexico var hun ute på joggetur klokken 06.00, sammen med både nordmenn og utlendinger. Konseptet «early birds» skal markedsføre Trondheims satsing på fysisk aktivitet for folk flest.

— Etter joggeturen har jeg hatt møte med representanter fra FIS, hvor temaet var trenerseminaret vi skal arrangere i Trondheim i august. Etter det har vi hatt møte med kommunen og skiforbundet for å se på det som skal skje når vi kommer hjem til Norge.

I kveld norsk tid, etter at VM-bodene ble tatt ned og ryddet bort på luksushotellet Fiesta Americana Grand Coral Beach Resort & Spa, fikk Hetland og trønderne endelig mulighet til å koble litt av på den nydelige stranda det meksikanske ferieparadiset kan lokke med. Det har vært drøyt 30 grader og solskinn i Cancún i hele dag.

Uvisst hvem som støtter Trondheim

VM-avgjørelsen vil i natt bli tatt av de 17 mannlige medlemmene i FIS Council. Sverre Seeberg er Norges representant. Foruten de skandinaviske nasjonene er det uvisst hvor mange som vil være på Trondheims side i natt.

Etter flere dager med intenst lobbyvirksomhet har trønderne vært litt mer avslappet i sin tilnærming til FIS-toppene i dag.

— Vi er her og hvis vi får anledning til å prate så gjør vi det. Men vi driver ikke med oppsøkende virksomhet nå, sier Hetland til Adresseavisen noen timer før avgjørelsen faller.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn