Berthe (32) slo til med kjempeløp på hjemmebane: – Jeg er helt rørt

Tromsø-legen Berthe Annette Svenkerud (32) gjorde ett av sine best løp i karrieren i NM.

IMPONERTE: Berthe Annette Svenkerud fra Kvaløysletta Skilag.  Foto: Lars Eidissen

langrenn

Kvaløysletta Skilag-løperen vokste opp bare noen steinkast fra NM-arenaen på Gåsbu utenfor Hamar. Da passet det bra å imponere stort med 6.-plass på 10-kilometeren i norgesmesterskapet på ski.

– Det var helt fantastisk å gå på hjemmebane. Det er veldig artig å være hjemme og konkurrere, sier Svenkerud til NRK etter løpet.

Hun ble også bedt om å kommentere NM-stemningen på Gåsbu.

– Den er veldig bra. Alle er blide, og jeg kjenner alle godt. Det var godt å bare gå med hele meg og hele mitt hjerte og kjenne at jeg var glad. Jeg er helt rørt! sa småbarnsmoren, som kombinerer legejobb med langrennssatsing i Tromsø.

– Mektig imponert

Til slutt havnet hun på 7.-plass på resultatlisten, og 6.-plass i NM (Emily Nishikawa fra Canada ble nummer fem).

– Det var ikke det jeg tenkte på i dag. Jeg ville bare så veldig gjerne være her og oppleve dette, sa Svenkerud til NRK mens tårene presset på.

Sportslig leder i Kvaløysletta skilag, Lars-Thomas Nordkild, sier dette om 32-åringens prestasjon:

– Jeg er mektig imponert. Det er helt utrolig bra. Men jeg må innrømme at jeg hadde veldig god tro på Berthe i forkant.

Og begrunner:

– Hun har vært hjemme på Hamar og fått ladet opp optimalt. 10 km skøyting er også en av hennes beste distanser og når hun treffer teknisk er hun meget bra. Vi visste jo at Tour de Ski-løperne (Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg) ikke skulle gå, men jeg er overrasket over at hun kom så høyt opp som sjetteplass.

Marit Bjørgen ble norgesmester, to tideler foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Ragnhild Haga tok bronsen. Svenkerud var 2.17,8 bak Bjørgen i mål.

Emilie Kristoffersen fra Team Nord-Norge kom på plassen foran Svenkerud, mens Lovise Heimdal ble nummer åtte i norgesmesterskapet.

Silje Theodorsen kom på 17.-plass.

Medaljekandidat på stafetten

For to år siden kjempet Kvaløyslette skilag om medalje på stafetten på hjemmebane. Da ble det til slutt fjerdeplass.

– Vi har et bedre lag i år enn da, så vi får se. Hvis alle har en veldig god dag og er friske og raske så skal det kunne være mulig å kjempe om medalje, sier Lars-Thomas Nordkild.

Trolig blir stafettoppsettet slik: 1. etappe klassisk: Merethe Myrseth, 2. etappe fristil: Berthe Svenkerud, 3. etappe fristil: Silje Theodorsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn