Bjørgen bekreftet den kryptiske meldingen etter OL-sølvet

Marit Bjørgen har fem muligheter til å bli tidenes vinterolympier. Men hun tar ikke alle mulighetene.

Marit Bjørgen går ikke OL-sprinten.   Foto: Rune Petter Ness / Schibsted

langrenn

PYEONGCHANG/OSLO: Marit Bjørgen jublet for OL-sølvet på OLs åpningsdistanse. Bjørgen har faktisk mulighet til å bli tidenes vinterolympier under lekene i Pyeongchang. Hun mangler to gull for å tangere Ole Einar Bjørndalen.

To gull, altså. Bjørgen har totalt fem muligheter igjen. Men går hun alle øvelsene?

Smilte lurt

For i intervjuet med Eurosport etter løpet, begynte Bjørgen å snakke om 10-kilometeren på torsdag.

– Jeg er veldig fornøyd med åpningen av OL. Jeg håper å bli bedre og bedre utover. Det er en 10-kilometer på torsdag som jeg gleder meg til, sier Bjørgen.

Da hoppet Bjørgen blankt over sprinten på tirsdag. Der kunne Bjørgen være en potensiell gullfavoritt, men Bjørgen snakket altså heller om torsdagens øvelse. Det noterte også Europsports reporter, Jonas Berg-Johnsen.

– Nå hoppet du over sprinten på tirsdag? spurte Berg-Johnsen.

– Ja, jeg gjorde kanskje det, sa Bjørgen med et smil om munnen.

Før hun forsvant videre.

På pressekonferansen etterpå bekrefter hun det hun hintet om i TV-intervjuet:

– Jeg tok avgjørelsen om å ikke gå sprinten for lenge siden. Jeg rådførte meg litt med trenere og kjente på magefølelsen, sier Marit Bjørgen.

Dermed bekrefter hun at hun ikke går øvelsen hun tok gull på i OL i 2010.

– Kjedelig at det skjer i OL

De andre norske jentene gjorde en innsats under pari på lørdagens åpningsdistanse. niende, 11. og 15. plass ble fasiten på henholdsvis Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga.

– De går kanskje sine dårligste løp i år. Det er jo kjedelig at det skjer i et OL, sier kvinnelandslagstrener Roar Hjelmesth etter løpet.

Tirsdag er det altså sprint. Torsdag skal kvinnene gå 10 kilometer klassisk. Videre i OL er det stafett, lagsprint og 30-kilometer.

Riktignok har Norge flere gode langrennskvinner på plass. Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kathrine Harsem, Mari Eide og Kari Øyre Slind er også i OL-troppen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn