Bjørgen tok NM-gull nummer 22 på sprinten: – Hun er laget av stål

Klarer fortsatt ikke å bestemme seg for om hun vil gå OL-sprinten.

Marit Bjørgen lå bak hele løpet, men etter en sterk spurt tok hun sitt 22 NM-gull.  Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

langrenn

Kathrine Harsem tok teten allerede fra start i finalen, og fikk etter hvert Marit Bjørgen på bakskiene.

Ledelsen ga hun aldri fra seg, og hver gang det gikk oppover skaffet hun seg en liten luke bakover. Inn mot oppløpet var det bare Marit Bjørgen som fulgte.

Dermed ble det en spurtduell mellom de to landslagskvinnene. Marit Bjørgen var den sterkeste, og klarte å få en liten meter inn mot mål. Harsem tok sølvet.

– Jeg gjorde det jeg kunne, men jeg må lære meg å stake. Jeg prøvde å gå så hardt som mulig fra start og mørne flest mulig. Men jeg er litt ustødig, og hun er jo laget av stål, sa Kathrine Harsem etter løpet var ferdig.

– Ikke jeg som tar ut laget

Marit Bjørgen er ikke sikker på om hun vil gå OL-sprinten, og ville etter løpet ikke svare på om det er mer aktuelt etter NM-gullet.

– Kathrine er ikke hvem som helst, så jeg er veldig fornøyd med å ta henne i spurten. Det er en av de beste sprintene jeg har gjort på lenge, så det må jeg bare ta med meg. Men det er ikke jeg som skal ta ut laget til OL, sa Bjørgen til NRK.

I den første semifinalen ble det dramatisk da Tirild Udnes Weng falt i en sving.

Fallet hindret tvillingsøster Lotta Udnes Weng og resten av feltet, så Kathrine Harsem fikk gå rolig helt alene i front. Amalie Håkonsen Ous ble nummer to i heatet.

Bjørgen videre på tid

Marit Bjørgen gikk i det andre heatet, og fikk en tøff reise til semifinalen. Hun ble nummer tre i heatet, og gikk videre på tid.

Mari Eide var den eneste av favorittene som røk ut i kvartfinalen. Hun gikk i samme heat som Marit Bjørgen, og falt halvveis ute i løpet. Marit Bjørgen gikk rett bak, men klarte å svinge unna.

Kathrine Harsem var best i prologen, 0,64 sekunder foran Anna Svendsen og 1,51 foran Marit Bjørgen.

Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng deltok ikke på sprinten.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn