Den dårligste norske innsatsen på 372 dager: – Det er litt surt

Det norske laget ble utklasset av en franskmann og to russere.

Simen Hegstad Krüger imponerte i Davos.  Foto: NTB scanpix

langrenn

De norske herreløperne nådde ikke helt opp i søndagens 15-kilometer i Davos. Maurice Manificat vant foran russerne Sergej Ustjugov og Aleksandr Bolsjunov.

Dermed endte Norge opp uten pallplasser. Det er sjelden kost. På herresiden er det 30 renn – fordelt på verdenscup og VM – siden ingen norske løpere var på topp 3.

Sist gang var 3. desember 2016, da Calle Halfvarsson, Marcus Hellner og Sergej Ustjugov tok pallplassene på en 10-kilometer på Lillehammer. Det er 372 dager siden.

Manificat er for øvrig kun den andre mannen som vinner et verdenscuprenn i år. Johannes Høsflot Klæbo hadde vunnet de seks foregående rennene, men stilte ikke til start søndag.

Krüger imponerte

Martin Johnsrud Sundby viste seg ikke som spesielt pigg etter mageproblemene, og ble nummer 20. I stedet var Simen Hegstad Krüger (24) den norske beholdningen. Han gikk inn til en fjerdeplass.

– Det er litt surt med den andre fjerdeplassen på rad. Det er litt kjipt, men jeg må ta med meg det positive, sier Krüger til TV 2.

24-åringen begynte relativt beskjedent. Han var 20,2 sekunder bak ledende Maurice Manificat etter 8,2 kilometer. Men så fant Lyn-løperen supertempoet.

Han tok et jafs i løpet av de neste kilometerne og avsluttet fenomenalt.

– Han har gått så fort på slutten, han, at det er bare helt fantastisk, sa TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

Til slutt holdt det akkurat ikke til en pallplass. Krüger var 21,3 sekunder unna seieren og 6,7 sekunder unna tredjeplassen.

Hans Christer Holund ble nest beste nordmann på en 8. plass.

Andre norske plasseringer:

Martin Johnsrud Sundby (20. plass)

Sjur Røthe (22. plass)

Finn Hågen Krogh (26. plass)

Sindre Bjørnestad Skar (33. plass)

Didrik Tønsetg (35. plass)

Håvard Solås Taugbøl (80. plass)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn