Dystre værutsikter før Kollen-helgen

Spår varmergrader, regn og dårlige forhold for verdenseliten.

Det kan bli vanskelige forhold for Petter Northug og co. i Holmenkollen til helgen. Her fra et renn i Kollen i 2013.  Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix

langrenn

Dårlig vær i skianlegget i hovedstaden har som regel gått utover skihopperne, med mye tåke og dårlig sikt for publikum. Denne helgen blir det tunge forhold når Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Therese Johaug og co. skal måle krefter i et av verdens mest tradisjonsrike renn.

Som om ikke den kuperte løypa var en kraftsanstrengelse i seg selv, blir det ikke lettere for langrennseliten med tunge forhold.

Spår mye nedbør

— Det kommer inn et lavtrykk fra vest på fredag, og det bringer med seg mye mild luft. Det blir nok en ganske grå dag, og sannsynligvis også mye nedbør. Det blir nok som regn, og i beste fall som sludd, sier meteorolog Anita Ager-Wick i Meteorologiske Institutt.

Dårlig vær i Holmenkollen. Her fra skiskytting i 2014.  Foto: Anette Karlsen, NTB Scanpix

Storm.no spår at nedbøren starter lørdag, dagen da herrene skal gå femmila. Ifølge Yr.no blir det så mye som seks plussgrader og nedbør i Oslo på lørdagen, før det blir tre plussgrader og noe mindre nedbør på søndagen. Prognosene for Holmenkollen er nesten de samme, men det kan muligens bli litt kjøligere. Søndag går jentene 30 kilometer.

— Jeg tør ikke si at det blir så mye kaldere oppe i Holmenkollen. Det blir nok på plussiden der også. Men det kan endre seg. Vi får mer detaljer når det nærmer seg, sier Ager-Wick.

Håper folket velger vekk sofaen

For to uker siden kunne arrangøren melde om stor interesse for helgen i Holmenkollen, og at den norske dominansen først og fremst i skisporet har lokket mange til å kjøpe billetter. Nå håper de været ikke får innvirkning på oppmøtet.

— Jeg håper da inderlig at folk kommer opp og ser. Skal man få oppleve atmosfæren og følelsen av Holmenkollen så må de være der, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

Hun sier at som et utearrangement er det lite de kan gjøre med været, men at ledelsen selvsagt krysser fingrene for at prognosene endrer seg inn mot helgen.

— Været blir det det blir. Jeg tror det blir stemning og mye folk uansett. Det ser vi på antall forhåndssalgte billetter. Det blir god stemning og gode prestasjoner, sier Sæterøy.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her:

Høydepunkter i Holmenkollen:

Torsdag 04. februar: Skihopping kvinner.

Fredag 05. februar: Kvalifisering hopp for menn.

Lørdag 06. februar: Kombinert, 50 kilometer fellesstart langrenn for menn og lagkonkurranse skihopp for menn.

Søndag 07. februar: 30 kilometer fellesstart langrenn for kvinner og skihopp for menn.

langrenn