Klæbo var overlegen i sprintprologen

Kathrine Harsem og Johannes Høsflot Klæbo best i sprintprologen på Gåsbu.

Ingen var i nærheten av Johannes Høsflot Klæbo på sprintprologen.   Foto: Rune Petter Ness

langrenn

Johannes Høsflot Klæbo fortsetter der han slapp før han tok seg en treningsperiode før jul. I sprintprologen i NM på Gåsbu var han helt suveren.

Klæbo brukte 3,43.95 på distansen. Det var 5,25 sekunder raskere enn annenmann Eirik Brandsdal, og 5,30 sekunder foran Emil Nyeng fra Ringebu på tredjeplass.

– Jeg hadde kjempeski og det kjentes bra. Jeg har et mål om å kjempe helt oppe der, og da er det viktig å få en god prolog, sa Klæbo til NRK noen få sekunder etter at han var ferdig.

Johannes Høsflot Klæbo tok sju verdenscupseire før han tok en pause i verdenscupen. Han deltok ikke i Tour de Ski, men sørget for at Byåsen tok seieren i Strindheimstafetten på nyttårsaften.

Kathrine Harsem gikk inn til bestetid under sprintprologen i NM torsdag.   Foto: NTB scanpix

Andre OL-aktuelle løpere som Pål Golberg, Sondre Turvoll Fossli, Fredrik Riseth, Håvard Solås Taugbøl og Pål Trøan Aune tok seg også greit videre til finalene.

117 løpere deltok på mennenes sprintprolog. Petter Northug er syk og deltok ikke på torsdagens NM-sprint. Lillebror Even Northug ble nummer 24 på prologen, og tok seg videre til finalene.

Marit Bjørgen var tredje best under prologen på NM-sprinten på Gåsbu torsdag.  Foto: NTB scanpix

Kathrine Harsem var best i prologen på kvinnenes NM-sprint i klassisk stil. Anna Svendsen fulgte nærmest med Marit Bjørgen tredjeplass.

– Jeg føler meg bra og hadde gode ski, så det var en god gjennomføring. Jeg bare koser meg, jeg elsker NM, sa hun til NRK etter løpet.

Harsem fra Varden brukte 3.32,2 minutter. Hun var 0,64 sekund raskere enn Tromsø-løperen Anna Svendsen, mens NM-veteranen Marit Bjørgen ble slått med 1,51 sekunder.

– Det er godt å komme i gang igjen. Det er litt stressende med sprint, men jeg er godt fornøyd. Det er viktig å se hvordan jeg gjør det i sprint før OL, sa Marit Bjørgen til NRK etter løpet.

73 utøvere deltok i kvinnenes sprintprolog, men gode sprintere som Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng sto ikke på startstreken i NM på Gåsbu.

De 30 beste tok seg videre til utslagsrundene som starter klokken 12.20.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn