Her slipper Bjørgen «bomben»

Her avslører Marit Bjørgen at hun venter barn i desember. Hun er likevel klar på at hun ikke er ferdig som skiløper.
langrenn

Den norske langrennsdronningen brukte tirsdagens pressetreff i Hemsedal til å fortelle om graviditeten, melder flere medier.

— Jeg har en liten bombe jeg skal slippe her i Hemsedal. Jeg blir mamma i desember, sa Bjørgen.

- Plan om å komme tilbake

35-åringen er 14 uker på vei og venter barn sammen med samboer Fred Børre Lundberg.

Langrennsesset bekreftet etter forrige sesong at hun ikke kommer til å legge opp som topputøver. Dét har ikke forandret seg selv om hele neste sesong ryker.

— Jeg har en plan om å komme tilbake. Målet er VM i Lahti, påpeker Bjørgen overfor TV 2. På spørsmål om graviditeten var planlagt, svarer hun følgende:

— Det var vel litt planlagt, men jeg, eller vi, hadde jo ingen garanti for at det kom til å skje. Men nå gikk det jo bra, og jeg skal bli mor i desember. Så da ser det dårlig ut med Tour de Ski.

Deltar på samlinger

Bjørgen slapp den hyggelige nyheten med de norske lagvenninnene ved sin side i Hemsedal. Hun fikk stor jubel og applaus fra Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og de andre løperne.

Rognes-løperen forteller at hun ønsker å delta på landslagssamlinger videre, så lenge formen er god nok.

— Det er litt begrensninger på hvor mye og hvor hardt man kan trene når man er gravid. Det finnes ingen fasit, men jeg har fått litt begrensninger. Målet er at jeg skal være med på samlingene i august og september, sier Bjørgen til TV 2. (©NTB/100% Sport)