Klæbo endrer på konkurranseplanene

Langrennskometen gjør om og går i Toblach, men dropper Tour de Ski.

SENSASJONSMANN: Johannes Høsflot Klæbo har gjort kometkarriere i langrennssporet så langt.  Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

langrenn

Johannes Høsflot Klæbo har vært tilnærmet utilnærmelig i langrennsløypene så langt i år. Lørdag vant 21-åringen sitt sjette verdenscuprenn på rad da han rykket fra Federico Pellegrino på sprinten i sveitsiske Davos.

Statistikken med verdenscupseire blir uansett brutt søndag, da Klæbo står over 15-kilometeren samme sted. Det har vært planlagt i lengre tid, siden han ikke deltar på høydesamlinger og Davos ligger i såkalt mellomhøyde.

For å beholde drømmen om å vinne OL-gull i Pyeongchang har Klæbo lenge planlagt for en lengre konkurransefri periode etter Davos.

Går i Toblach

Søndag ble det imidlertid klart at unggutten har snudd og gjort om på planene. Han stiller på verdenscupen i Toblach kommende helg. Tour de Ski, som starter 30. desember, går uten Byåsen-løperen.

- Vi har vurdert totalbelastningen for Johannes. Nå er det viktig med konsumering, og ikke overforbruk, sier sprinttrener Arild Monsen i en pressemelding.

– Jeg er glad jeg ikke skal gå 15 km i Davos på mellomhøyde. Det ville ha vært fryktelig vondt. Sprinten er nok mer enn nok, så får vi ta en vurdering med Arild Monsen og morfar på hva vi skal gå før jul og eventuelt i mellomjula, sa Klæbo til Adresseavisen forrige helg.

Øvelsene i norditalienske Toblach er 15 kilometer fri teknikk på lørdag og klassisk jaktstart over samme distanse søndag.

HERJET I DAVOS: Johannes Høsflot Klæbo prater med Federico Pellegrino etter sprintseieren lørdag.  Foto: Gian Ehrenzeller / TT / NTB Scanpix

Hjem for å lade opp

Nå drar Klæbo hjem til Trondheim for å lade opp til neste helgs verdenscuprenn.

- Arild, morfar og jeg ble enige om at dette er den beste løsningen for meg i år slik utviklingen nå har vært, sier Klæbo.

Byåsen-gutten har naturligvis størst vinnersjanser på sprinten i OL, men etter formen han har vist tidlig denne sesongen virker ingenting lenger umulig for 21-åringen.

Konkurranseplanen for Klæbo i desember og januar blir nå følgende: Verdenscup Toblach, NM på Vang, verdenscup Dresden, verdenscup Planica og verdenscuprennet i Seefeld.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn