Klæbo knekte Ustjugov med spektakulær avslutning: – Så flott at jeg har nesten ikke ord

Landslagstreneren målløs etter Klæbos sjuende seier for sesongen.

Johannes Høsflot Klæbo tok sesongens sjuende seier i Toblach.   Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYR N NORWAY

langrenn

Simen Hegstad Krüger (24) gikk lørdag inn til sin første verdenscupseier, og søndag gikk han for første gang ut alene i jaktstarten i Toblach.

Men etter en litt skuffende tiendeplass i lørdagens renn, var det igjen Johannes Høsflot Klæbo det skulle handle om. 21-åringen startet 36 sekunder bak, men ute på siste runde viste han igjen at han er verdens suverent beste langrennsløper for tiden.

– Planen var å åpne knallhardt i dag og prøve å være med helt fra start. Det har gått på skinner i år. Jeg har jo fått gått det jeg villet og jeg har vært flink til å mobilisere skirenn etter skirenn. Det tror jeg har vært litt av suksessoppskriften. Nå blir det godt med juleferie og ta livet med ro noen dager, sier en fornøyd Klæbo til NRK.

Landslagstrener Tor Arne Hetland har vanskeligheter med å beskrive det Klæbo har prestert så langt i år.

- Johannes styrer dette og han gjør akkurat som han vil. Han er jo en fenomenal skiløper. Det er så flott at jeg har nesten ikke ord, sier Hetland til NRK.

Verdenscup langrenn i Toblach, Italia søndag, jaktstart klassisk teknikk:

Menn, 15 km:

1) Johannes Høsflot Klæbo, Norge 33.31,1, 2) Sergej Ustjugov, Russland 0.01,9 min. bak, 3) Alexej Poltoranin, Kazakhstan 0.04,5, 4) Alexander Bessmertnykh, Russland 0.09,7, 5) Matti Heikkinen, Finland 0.09,8, 6) Maurice Manificat, Frankrike 0.10,7 7) Hans Christer Holund, Norge 0.11,1, 8) Dario Cologna, Sveits 0.11,8, 9) Alex Harvey, Canada 0.16,3, 10) Simen Hegstad Kruger, Norge 0.24,0.

Øvrige norske (topp 30): 11) Martin Johnsrud Sundby 0.34,4, 13) Sjur Røthe 1.04,5, 28) Finn Hågen Krogh 2.00,5.

Klæbo hentet inn teten etter første runde, og det samlet seg en tetgruppe på åtte mann. Klæbo og resten av gruppen tok det rolig på andre runde, men på den siste runden smalt det.

I bakken hvor Marit Bjørgen og de norske kvinnene ristet av Charlotte Kalla litt tidligere på dagen, rykket russiske Sergej Ustjugov fra feltet. Den eneste som klarte å følge rykket var Johannes Høsflot Klæbo.

De fikk en liten luke på toppen, og ristet av seg resten av forfølgerne. Men da det så ut som det skulle bli en spurtduell, svarte Klæbo med et voldsomt rykk. Han fikk etter hvert to sekunders forsprang på russeren, og de sekundene ga han aldri fra seg igjen.

På slutten av oppløpet kunne han heve hendene i jubel og hilse til publikum. Med seieren i Toblach innkasserte hans sin sjuende seier på åtte mulige så langt i år.

– En taktisk triumf igjen, sier NRKs Torgeir Bjørn.

Sergej Ustjugov kom på andreplass, 1,9 sekunder bak Klæbo. Alexej Poltoranin tok tredjeplassen.

Hans Christer Holund ble nest beste norske på sjuendeplass. Simen Hegstad Krüger kom på tiendeplass, og Martin Johnsrud Sundby på 11. plass. Sjur Røthe ble nummer 13. Finn Hågen Krogh fikk en tung dag i løypen, og havnet til slutt på 28. plass, to minutter bak Klæbo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn