Klæbo tar pause og dropper flere konkurranser

Dermed mister stjerneskuddet også sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Johannes Høsflot Klæbo har herjet med konkurrentene denne sesongen.   Foto: Jon Olav Nesvold, Bildbyrån

langrenn

Johannes Høsflot Klæbo har vært overlegen og vunnet fem strake renn i verdenscupen så langt denne sesongen.

Nå tar imidlertid 21-åringen en lengre konkurransepause etter lørdagens sprint i Davos.

Det skriver Dagbladet.

Søndagens 15 kilometer fristil går uten skikometen, det samme gjør rennene i Toblach helgen etter. Trolig går også Tour de Ski uten Klæbo, det samme gjør verdenscuprennene i Dresden i midten av januar.

– Det er en liten åpning for at Johannes kan gå et par renn i starten av Tour de Ski, men sannsynligvis ikke. Han skal i stedet legge inn en solid treningsperiode, forteller Løfshus til avisen.

Dropper femmilen i OL

Det er drømmen om å vinne gull i OL i Pyeongchang som er grunnen til at Klæbo står over så mange renn den neste måneden.

Det er trolig på sprinten at gullsjansene er størst, men etter å ha herjet med verdenseliten er han et vinnerkort på flere distanser. Femmila går imidlertid trolig uten unggutten.

– Vi skal ikke utelukke noe som helst med denne gutten, bortsett fra at Johannes selv har sagt at han ikke ønsker å gå femmila. Det er greit å ha gått noen femmiler tidligere i karrièren før man stiller opp på distansen i OL, sier Løfshus til Dagbladet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn