Landslagssjefen bekrefter: Northug går ikke ankeretappen i OL

– Synes ikke Tor Arne bør uttale seg om dette nå, sier Northugs trener.

Petter Northug får ikke gå ankeretappen i OL i Pyeongchang.   Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

langrenn

– Den sisteetappen kommer Finn Hågen Krogh til å gå. Han beviste at han er vår beste mann forrige vinter, så der har vi god kontroll, sier landslagstrener Tor Arne Hetland til NRK.

Det betyr at verken Petter Northug eller Johannes Høsflot Klæbo ser ut til å ha mulighet til å sikre seg ankeretappen.

Northug har gjort det til en vane å sikre norsk stafettgull på siste etappe, helt siden han kom for fullt inn i skisirkuset i 2007. I Lahti-VM i vinter var det dog Krogh som gikk ankeretappen, hvor han på mesterlig vis holdt unna for Sergej Ustiugov og gikk Norge inn til gull foran Russland.

Landslaget er nå på høydesamling i Val Senales, og det er der Hetland langt på vei vraker Northug fra stafetten.

– Hele Norge så VM-stafetten i Lahti, og det Finn gjorde der er hvert fall godt nok for meg. Han har levert gang på gang, sier han til statskanalen.

Til TV 2 sier Stig Rune Kveen, Northugs trener, at Hetland ikke burde uttalt seg om dette fire måneder før OL.

– Det første jeg tenker er at det er så langt frem i tid at det egentlig ikke er vits i å kommentere saken. Jeg synes heller ikke Tor Arne bør uttale seg om dette nå, for det er for tidlig, sier Kveen.

Krogh selv vil dog vente å se frem mot OL.

– Man skal aldri avskrive Petter. Han er en luring. Det kan fort være at vi ser han i toppform i OL. Hvis han er i form får vi bli enige om hvem som skal gå den, og hvem som eventuelt skal gå 3. etappe, sier nordlendingen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn