Mamma Bjørgen: - Dette er bare artig

Nyheten om Marit Bjørgens graviditet gleder både familie og fanklubb.

Mor Kristin er glad på datterens vegne.  Foto: Mette Bugge

langrenn

Mamma Kristin Bjørgen synes det er stort at datteren er gravid. Dette blir hennes og mannen Olas femte barnebarn.

— Vi er kjempeglade. Dette er bare artig, sier hun til Adresseavisen.

Oddny Johanne Busklein er leder av fanklubben. 

Også lederen i Marit Bjørgen Fanklubb, Oddny Johanne Busklein, gleder seg over nyheten .Hun mener dette er mye større enn et skirenn.

— Dette er jeg virkelig glad for, det må jeg bare få gjenta. Men vi har ikke rukket å snakke med så mye folk ennå. Mannen min hørte det tilfeldig på radio da vi kjørte fra Støren. Alle sammen gleder seg med Marit - at hun skal bli mor og at hun skal til Lahti-VM.

– Vi drar til Lahti

— Vil hun klare å vinne medalje i neste VM?

Samboeren Fred Børre Lundberg og Marit Bjørgen.  

— Klart hun kan! Mange idrettsstjerner, som har hatt avbrekk med svangerskap, har kommet tilbake enda sterkere enn før. Fanklubben er på plass i Lahti, lover Busklein.- Men først må vi la barnet komme til verden. Vi ordner med mye i fanklubben, men svangerskapet og graviditet er utenfor vårt ansvarsområde, ler hun.

Gir til Maritfondet

Marit Bjørgen Fanklubb har i dag ca. 180 betalende medlemmer. Nå har fanklubben fått 10 000 fra Bjørgen-sponsor Trønderenergi som Oddny og hennes medlemmer legger i potten til Maritfondet.

— Når det regner på presten, så drypper det på klokkeren, sier Busklein, som også har gitt 5000 av medlemskontingenten til samme fond.

— Nå tror jeg alle må roe seg ned og la Marit og Fred Børre få nyte tiden som kommer, sier fanklubbens leder Oddny Johanne Busklein.