Møtte landslagsledelsen: Dette er Northugs plan fram mot OL

Landslagstrener Arild Monsen og trener Stig Rune Kveen har sammen med Petter Northug blitt enige om videre konkurranseløp fram mot OL i Sør-Korea.

Petter Northug er enig med landslagsledelsen om videre konkurranseløp fram mot OL i Sør-Korea.  Foto: Kim Nygård

langrenn

Monsen så Northug ta del i Strindheim-stafetten søndag. Northug gjorde en skarp etappe for sitt lag, og tok inn et halvt minutt for Strindheim etter at lillebror Even hadde gått førsteetappen.

– Petter gjennomførte i dag et greit skirenn i Granåsen, sier landslagstrener Arild Monsen i en pressemelding fra Norges Skiforbund søndag kveld.

Ikke krav om skandinavisk cup

Under møtet i Trondheim ble partene enige om hvilke konkurranseløp Northug skal delta i fram mot OL i Sør-Korea i februar.

– Om Petter selv ønsker det går han i Piteå (skandinavisk cup, journ. anm.) til helgen, men dette er ikke noe krav fra vår side. Så bør Petter gå sprinten i NM på Gåsbu om han har mål om å gå OL-sprint, og i tillegg et distanserenn her. Det vil si enten 15 kilometer fri teknikk eller 30 kilometer skiathlon, sier Monsen og legger til:

– Etter NM har vi gitt Petter tilbud om plass til World Cup i Planica hvor han kan gå begge dager med klassisk sprint lørdag 20. januar og 15 km klassisk søndag 21. januar. Disse konkurransene vil da gi grunnlag for et eventuelt OL-uttak, sier han i pressemeldingen.

– Konstruktivt møte

Northugs trener, Stig Rune Kveen, hadde følgende å si om møtet på årets siste dag:

– Vi hadde et konstruktivt møte med fokus på Petters kvalifiseringsmuligheter til OL i Pyeongchang.

Forrige møte mellom partene var 4. desember. Northug har gått minimalt med konkurranser denne sesongen.

Han fikk ikke plass i troppen til verdenscupåpningen i Ruka i november, og han fikk heller ikke være med til Tour de Ski.

– Med disse kommende skirennene håper vi Petter kan gi oss gode svar, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Det vil for oss alle være en glede å se en motivert og forberedt Petter Northug på startstreken i OL i PyeongChang i februar, avslutter Løfshus i pressemeldingen.

Siste mulighet for å kvalifisere seg til OL er verdenscuphelgen 20. og 21. januar i Planica.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn