Nedtur for Norge på sprintstafetten – italiensk seier for andre dag på rad

Tung norsk dag i Dresden.

Johannes Høsflot Klæbo og Norge ble nummer fem.  Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

langrenn

Johannes Høsflot Klæbo fikk et blytungt utgangspunkt ved siste veksling og klarte ikke å ta Norge til mer enn en 5.-plass i søndagens lagsprint i tyske Dresden.

Klæbo og Kasper Stadaas lå lenge godt an i finalen, men sistnevnte sprakk litt på sin siste etappe. Dermed ble Klæbo sendt ut som sistemann av ti løpere. Det skilte da 3,7 sekunder opp til Sveriges førstelag.

Italiensk seier igjen

Som ventet klarte Klæbo å avansere flere plasser i feltet, men det var for langt opp til å melde Norge på igjen i pallkampen.

Seieren gikk til Italias førstelag. For annen dag på rad kunne Federico Pellegrino juble. Den regjerende sprintverdensmesteren slo lørdag Klæbo på oppløpet i den individuelle sprinten. Han vant lagsprinten sammen med Dietmar Nöckler.

Norge var i mål 1,9 sekunder bak den italienske vinnertiden.

I semifinalen gikk Klæbo og Stadaas komfortabelt videre. De var best i det som var det klart raskeste heatet. Norges 2. lag, som besto av Pål Trøan Aune og Even Northug, klarte ikke å avansere til finalen.

Duoen endte på femteplass i det andre semifinaleheatet. De var seks hundredels sekund unna tiden som ga den siste «lucky loser»-billetten.

Ikke i nærheten

På kvinnesiden stilte Norge også med to lag, men ingen av dem klarte å ta seg til finalen. Som under den individuelle bysprinten dagen før var de norske jentene langt unna å markere seg.

Norges 1.- og 2. lag endte på åttende- og niendeplass i den andre semifinalen. De var sjanseløse på avansement.

Mari Eide og Tiril Udnes Weng gikk for det norske førstelaget, mens annetlaget besto av Amalie Haakonsen Ous og Lotta Udnes Weng.

Flere av Norges sterkeste sprintere på kvinnesiden tok ikke turen til Tyskland i helgen. Regjerende sprintverdensmester Maiken Caspersen Falla ble igjen hjemme på grunn av en forkjølelse.

Finaleseieren gikk til Sveriges 2.-lag, som vant foran det svenske førstelaget. Seiersjentene var Ida Ingemarsdotter og Maja Dahlqvist.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn