Nordnorsk langrennssjef: – Vi har et klart mål om at noen av jentene våre skal få gå verdenscup

Team Nord-Norge tjuvstarter serieåpningen i helga i finske Muonio, som et ledd i målet om å få deltakere med til verdenscupen.

Lovise Heimdal, Merete Myrseth, Anna Svendsen og Emilie Kristoffersen har alle store ambisjoner. Silje Theodorsen er den femte og siste jenta i teamet, men er ikke med på bildet.  Foto: Privat

langrenn

Silje Theodorsen kom med på nasjonal kvote i 2015, Anna Svendsen i 2016, nå er det et klart mål at Team Nord-Norge skal få med noen i år igjen.

– Det er åpne plasser i verdenscupen i år, så det er viktig å gå fort på Beitostølen og på åpningsrennet i norgescupen på Gålå helga etter. Det legger grunnlaget for å komme med på nasjonal kvote til verdenscupen i Lillehammer, sier trener for Team Nord-Norge, Kristian Skogstad.

– Fire kan komme med

Han er klar på at fire jenter er såpass godt i rute at de har mulighet til å bli tatt ut til rennet i Lillehammer.

– Vi må ha såpass store ambisjoner. Vi hadde ei med i fjor, og ei som var så nær hun kunne være, så det er et klart mål for oss. Slik det er nå er det kanskje Anna (Svendsen) og Loivse (Heimdal) som er nærmest, men Emilie (Kristoffersen) og Silje (Theodorsen), er også i rute og kan klare det. Merete (Myrseth) også på sikt, men hun trenger kanskje et par renn til før hun er der hun skal være, så det er mange kandidater, sier Skogstad.

I de finske skoger

Hele Team Nord-Norge er allerede på plass i de finske skoger i Muonio, for å få seg noen viktige konkurranser før den norske åpningen på Beitostølen helga etter.

– Vi er her for å spisse formen til Beito og alle løperne skal gå noen, men ikke alle løpene. Vi har hatt en fantastisk sesongoppkjøring, så det kan vi virkelig ikke klage på. Vi legger ikke for mye press på resultat her i Finland, det er neste helg det teller, sier Skogstad.

Samtidig håper han løperne leverer i helgen.

– Det er et bra felt med finske og russiske landslagsløpere, så det blir en god målestokk for oss her. Vi håper jo Anna (Svendsen) skal komme til finale på sprinten, som i fjor, da hun ble slått av (Justyna) Kowzalczyk i finalen. Hun er her i år også, men vi håper Anna skal klare det, sier Skogstad, som legger til at det meste handler om å få gode svar og konkurranser i beina, før alvoret braker løs neste helg. Da blir løperne borte i 14 dager ettersom de reiser hjem til Tromsø søndag, og videre til Beitostølen onsdags morgen. Etter det blir løperne igjen sørpå for å lade opp til Gålå.

I Mounio blir det klassisk sprint fredag, distanse klassisk lørdag (5/10 km) og distanse fristil søndag (10/15 km).

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn