Northug: - Tromsø bør bli Norges nye hovedstad

Petter Northug harselerer med Tromsøs verdenscup-planer i et intervju med sin egen TV-kanal.

HUMORIST: Petter Northug blir her intervjuet av sin egen TV-kanal på Storelva fredag.  Foto: Tom Benjaminsen

langrenn

Northug var det store trekkplasteret under NM på ski i Tromsø i helga, og tok med seg ett gull på tremil og en bronse på stafetten fra Nordens Paris.

I likhet med stjerner som Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby uttalte Northug seg positivt om et framtidig verdenscuprenn i Tromsø.

— Verdenscup her bør være en målsetting, sa Northug på spørsmål fra iTromsø etter lørdagens tremilsseier.

— Tar ikke i nok

I et intervju med sin egen TV-kanal går han i ettermiddag langt lengre.

— De siste dagene har jeg lagt merke til at mange landslagsløpere og profiler skrytt av Tromsø sitt arrangement og ski-NM. Flere av dem mener at Tromsø bør få verdenscup i framtiden, og her er jeg for så vidt enig. Men jeg synes ikke de tar i nok. Jeg mener at Tromsø bør bli Norges hovedstad. Det har ikke vært smurt på nok, sier Northug i intervjuet.

Se hele intervjuet her!

Autografkaos

Han fortsetter med en oppfordring til lagkameratene sine på landslaget.

— Til alle mine kolleger som har skrytt av Tromsø, dere må tore å ta i litt mer, og rose det for alt det er verdt, sier Northug.

Sirkuset rundt Northug nådde for øvrig nye høyder på Storelva lørdag ettermiddag da arrangørene lovte alle som ville autografer av skistjernen, noe som ikke var avtalt med apparatet rundt trønderen. Søndag tok han seg derimot tid til å skrive autografer til noen heldige barn.

Har allerede vært hovedstaden

Northug må dessuten ikke glemme at Tromsø allerede har vært Norges hovedstad.

I seks uker — fra 1. mai til 7. juni 1940 - ble Norge i praksis styrt fra Tromsø og området rundt. Regjeringen var her. Kronprinsen var her og kongen var her. Fra 19. mai var Tromsø Norges hovedstad. Herfra styrte de det delvis okkuperte landet fram til de selv måtte flykte til England 7. juni.