Northug er påmeldt til rennet han ikke vil gå

Men det er fortsatt tvilsomt at Petter Northug stiller i løpet landslagsledelsen vil se ham i.

Petter Northug er påmeldt til helgens skandinaviske cup i Piteå, men det er tvilsomt at han går.  Foto: Geir Olsen, NTB scanpix

langrenn

OBERSTDORF: Hva som skjer med Petter Northug, har vært den aller største snakkisen under årets Tour de Ski, til tross for at trønderen ikke er med i konkurransen.

Landslagsledelsen ønsket at Northug skulle gå i helgens skandinaviske cup i svenske Piteå, men hovedpersonen selv var lunken til å delta.

NTB skriver at Northug i dag er påmeldt til alle øvelsene både der og i NM, men det er likevel langtfra sikkert at skikongen faktisk stiller til start i Sverige.

– Det er høyst usikkert om han går i Piteå. Strindheim har rutinemessig meldt ham på før fristen gikk ut, skriver Northug-trener Stig Rune Kveen i en SMS til Aftenposten.

Petter Northug gikk Strindheimstafetten på nyttårsaften.  Foto: Kim Nygård

Mot svensk skuffelse

Tidligere på dagen førte påmeldingen til jubel i Sverige.

Den svenske avisen Expressen tolket nyheten dithen at Northug stiller.

– Jeg har akkurat, for ti minutter siden, fått en påmelding. Det kom via mail, sier leder for arrangementet Jenny Axelsson til avisen.

Hun sier det blir «kjempegøy» å få Northug til Piteå. Men skal vi tro Kveen, kommer altså Northug med all sannsynlighet ikke til å dukke opp.

Får to OL-sjanser

På sprinten i Piteå ville han fått konkurranse av svenskene Emil Jönsson og Teodor Peterson, samt norske utfordrere som Håvard Solås Taugbøl, Sondre Turvoll Fossli og Emil Brandsdal.

Trioen håper også å kvalifisere seg til OL i Sør-Korea neste måned.

Rennet i den skandinaviske cupen er av landslagsledelsen satt som uttagningsrenn til OL.

Det samme er norgesmesterskapet og verdenscuprennene i Planica.

Det ser altså ut til at Northug holder på planen om å slå seg inn på OL-laget i de to sistnevnte konkurransehelgene.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn