Northug slått av lillebror og romkompisen

Søndag var det lillebror Tomas som ble for sterk. Mandag vant Emil Iversen Vårlonken på Petter Northugs hjemmebane.

AKTIV PÅSKE: Petter Northug har deltatt i flere løp den siste tiden. Her fra Ski Tour Canada.  Foto: Rune Petter Ness

langrenn

Etter å ha fullført den seriøse delen av langrennssesongen med en tredjeplass sammenlagt i Ski Tour Canada har Petter Northug hatt en aktiv påske med noe varierende resultater.

Onsdag gikk skistjernen inn til favorittseier i Sandfjellrennet fra Hauka til Budalen i Sør-Trøndelag. Søndag stilte han under «Red Bull Homerun» i Åre, mens han 2. påskedag deltok under «Vårlonken» i hjembygda Mosvik.

Raskest mulig ned fjellet

I svenske Åre ble 30-åringen slått kraftig av lillebror Tomas under det utradisjonelle løpet Red Bull Homerun. 500 utøvere starter likt på toppen, og det handler deretter om å ta seg raskest ned fjellet i Åre.

BRØDRE: Petter og Tomas Northug.  Foto: NTB Scapix

Tomas Northug ble klokket i mål på 4 minutter og 28 sekunder, noe som holdt til en 46.-plass. Storebror Petter fikk tiden 5,55. Det ga en 216.-plass i mål. Det var 500 deltakere i alpinmetropolen, og Hans Olsson vant på 3,32, melder langrenn.com.

Iversen overbeviste igjen

I mer tradisjonsrike Vårlonken, som gikk av stabelen i hjembygda Mosvik mandag, måtte Petter Northug se seg slått av romkamerat og årets store langrennskomet Emil Iversen.

OVERBEVISTE IGJEN: Emil Iversen vant Vårlonken 2. påskedag. Her fra Ski Tour Canada.  Foto: Rune Petter Ness

Rennet går over 23 kilometer, og Iversen brukte en time og tre sekunder i mål. Northug kom til mål fire og et halvt minutt senere.

Forskjellen mellom dem var at Iversen staket på ski uten festesmurning, mens Northug gikk med feste.

— Jeg staket mens Petter gikk med feste, og det var vel liten tvil om at staking var det som fungerte i dag, særlig med tanke på at det ble et voldsomt sug i snøen, sa Iversen til Trønder-Avisa etter løpet.

24-åringen la til at kroppen kjentes fin, og han mente det var bra å få gjennomført ei hardøkt før siste del av NM.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn