Petter Northug sliter fortsatt med sykdom, og det er høyst usikkert om han går verdenscuprenn i Planica kommende helg.

Petter Northug sliter fortsatt med sykdom, og det er høyst usikkert om han går verdenscuprenn i Planica kommende helg. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Petter Northug er fortsatt syk - får likevel én siste OL-sjanse

Kun dager før avreise til Planica er Petter Northug fortsatt ute av stand til å trene.

Sykdommen som forhindret Petter Northug fra å delta på torsdagens NM-sprint på Gåsbu, skaper fortsatt trøbbel langrennsstjernen.

Norges Skiforbund har uttatt løpere til helgas verdenscuprenn i slovenske Planica, der sprint klassisk og 15 km klassisk står på programmet til herrene.

- Vi står foran en meget spennende helg med verdenscup i Plancia. Dette er siste mulighet for å kvalifisere seg til OL. Mest spenning er det selvsagt knyttet til menn sprint, hvor det fortsatt er uavklart hvem som reiser til OL.

Usikker Northug

– De fleste som allerede er uttatt til OL velger å ikke gå i Plancia. Petter Northug jr. er på laget til verdenscuprennet, sier landslagssjef Vidar Løfshus i en pressemelding fra Norges skiforbund.

Landslagssjefen er klar på at Northug fortsatt er preget av sykdommen som satte ham ut av spill til NM i forrige uke.

Vis fakta ↓
Disse er tatt ut til verdenscuprennet i Planica:

– Trener for Petter Northug jr, Stig Rune Kveen, forteller at Petter er fortsatt ikke 100 prosent frisk etter forkjølelsen, men det er bedring. Det er usikkert om han kan delta i Planica.

– Vi håper at det løsner innen kort tid, slik at han får sjekket kroppen på trening før eventuelt avreise til Slovenia, sier Løfshus.

Syk til NM

Onsdag i forrige uke ble det klart at Petter Northug måtte stå over sprinten i Gåsbu. Det var sett på som en av 32-åringens siste muligheter til å overbevise før OL-uttaket.

Fredag ble det altså klart, ikke overraskende, at Northug heller ikke kan gå lørdagens 30 kilometer.

Nå retter han fokus mot verdenscup i slovenske Planica neste helg – hans siste sjanse til å sikre OL-plass. Northug har gått ett renn i 2018. Det endte med en 48. plass da han gikk 30 kilometer i skandinavisk cup i Piteå forrige helg.

At han endte over fem minutter bak vinner Mattis Stenshagen vekket oppsikt. Flere eksperter var bekymret for at det var siste spiker i Northugs OL-kiste.

Sykdommen føyer seg inn i rekken av ting som ikke har gått Petter Northugs vei denne sesongen.

32-åringen gikk ikke renn mellom verdenscupsprinten i Lillehammer i begynnelsen av desember og Strindheimstafetten på nyttårsaften.

I tillegg ble han vraket til Tour de Ski. Northug selv mente han burde fått gått der for å prikke inn OL-formen.

Nå gjenstår det å se om langrennsstjernen er frisk nok til å gå i Plancia kommende helg.