Svensk kommentator mener Norge behandler Petter Northug som søppel

– Skjerp dere, skriver Tomas Pettersson i Expressen.

Petter Northug blir behandlet som søppel, mener svensk kommentator.  Foto: NTB scanpix

langrenn

For fire år siden reiste Petter Northug hjem fra Sotsji-OL. Gevinsten? Én bronsemedalje.

Slikt kan ikke en gullgrossist være fornøyd med.

Northug kan imidlertid revansjere seg denne sesongen, som kulminerer med OL i Pyeongchang i februar.

Den norske landslagsledelsen har imidlertid vært klinkende klare: Northug må, som alle andre, bevise seg selv for å få gå OL-distanser.

Nå reagerer Tomas Pettersson, kommentator i den svenske avisen Expressen.

«Norge behandler Northug som søppel», skriver Pettersson i en kommentar.

Har du fått med deg det humoristiske Northug-antrekket?

Tre punkter

Pettersson stusser over det han beskriver som «merkelige handlinger» fra den norske landslagsledelsen. Han trekker frem tre hendelser for å argumentere for sitt syn:

1. At Northug ble vraket fra minitouren i Canada på tampen av forrige sesong.

2. At herrelandslagstrener Tor Arne Hetland allerede har uttalt at Finn Hågen Krogh skal gå sisteetappen på stafetten i OL. Northug har vært Norges ankermann i de to siste OL-stafettene.

3. At Hetland har uttalt til VG at Northug, så vel som andre utøvere utenfor landslaget, må sikre seg «flere pallplasser og en seier» på Beitostølen for å få delta i verdenscupåpningen i Kuusamo.

– Skjerp dere. Det er respekt Petter Northug fortjener. Intet annet, skriver Pettersson.

Expressen-kommentator Tomas Pettersson har flere ganger vært kritisk til Petter Northugs oppførsel. Nå sier han at Northug fortjener respekt, og intet annet.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Hetland: – Han kritiserer Norge svært ofte

Tor Arne Hetland har fått tilsendt kommentaren til Pettersson.

– Jeg har ikke noe behov for å kommentere denne kronikken til Tomas Petterson, sier Hetland til Aftenposten og fortsetter:

– Jeg synes Tomas Pettersson skriver bra og setter langrenn i vinden, selv om han svært ofte kritiserer Norge og Norges Skiforbund. Vi trenger slike som ham.

Raljerte med Løfshus

Petter Northug har selv vært kritisk til den norske landslagsledelsen flere ganger gjennom sin karrière. Han brukte spesielt store ord da han ble vraket fra Canada-touren tidligere i år. Overfor Dagbladet kom Northug da med følgende dom over landslagssjef Vidar Løfshus:

– Han har tråkket opp sin egen grav denne sesongen. Jeg trenger derfor ikke å si så mye, egentlig. Jeg tror fort at han kan forsvinne fra den stillingen han har nå.

Landslagssjef Vidar Løfshus og herretrener Tor Arne Hetland får kritikk i Sverige.  Foto: NTB scanpix

Flere av landslagsløperne har imidlertid uttrykt støtte til laglederne. Den norske landslagsledelsen er nå den samme som forrige sesong.

I kommentaren tar Pettersson høyde for at landslagsledelsens utspill kan være en del av en strategi for å motivere Northug. «Men la meg tvile en smule», føler han imidlertid opp med.

– Blir spennende

I helgen skal Northug delta i den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna. Der planlegger han for øvrig et freidig drakt-stunt.

– Det blir spennende å se Petter og Chris (Jespersen, journ. anm.) på start mot den svenske eliten i Bruksvallarna. Jeg gleder meg til å se hele den norske eliten på Beitostølen neste helg og en lang vinter med OL som det store målet for de aller, aller beste, sier landslagstrener Hetland.

Selve verdenscupåpningen kommer først 24. november, i finske Kuusamo.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn