Trondheim lot seg imponere av konkurrenten

I natt fortsatte stemmejakten i Mexico.

HAR EN GOD FØLELSE: Morten Wolden (i midten) i samtale med Erik Røste og Vegard Ulvang. I bakgrunnen står Oberstdorfs stand i Cancún.   Foto: MORTEN ANTONSEN

langrenn

CANCÚN: Sent i går kveld hadde alle de tre VM-kandidatene, Planica, Trondheim og Oberstdorf, gjennomført sine presentasjoner for de 17 medlemmene i FIS Council. Det er disse som skal avgjøre hvem som får arrangere mesterskapet vinteren 2021. Rådmann Morten Wolden var en av få nordmenn var til stede på alle de tre presentasjonene. Han er meget godt fornøyd med det Trondheims representanter presterte, men lot seg også imponere over konkurrentene. Spesielt Oberstdorf, som søker for femte gang.

— Det var tre helt forskjellige konsepter. Planica hadde laget sin presentasjon som en nyhetssending. Oberstdorf hadde brukt mye ressurser på å lage en film, hvor de synliggjorde sine kvaliteter. Filmen tok utgangspunkt i antall ganger de har søkt, snøgaranti og hvilke store internasjonale sponsorer som støtter dem. De hadde en veldig god presentasjon. Alle tre var helt forskjellige, de er vanskelig å sammenligne, men jeg synes fortsatt den norske var best, sier Wolden til Adresseavisen.

Presentasjonene foregikk uten medier til stede.

Les også:

Vet hva de skal si

I natt norsk tid fortsatte minglingen og jakten på stemmer på luksushotellet Fiesta Americana Grand Coral Beach Resort & Spa i den meksikanske badebyen.

— Hvordan er din følelse nå?

— Den er veldig god. Vi vet hva vi er nødt til å snakke om de neste to dagene. Det er kunnskapsdeling, snøgaranti, det å få frem flere gode nasjoner som gjør det godt i langrenn, og rekruttering. Vi skal snakke om hvordan Norge kan bidra til å styrke nordiske grener fremover.

Også VM-sjef Guri Hetland har en god følelse snaue to døgn før avgjørelsen blir tatt.

— Jeg synes vi leverte bra på presentasjonen. Vi har øvd noen ganger og dette var den klart beste gjennomføringen, sier hun til Adresseavisen.

- Ingen dårlige

Også skipresident Erik Røste er fornøyd.

— Vi er vel ganske godt fornøyde og jeg tror vi fikk frem budskapet vårt på en god måte.

Sverre Seeberg, som er visepresident i FIS og Norges medlem i FIS Council, oppsummerer de tre kandidatenes presentasjoner slik:

— De var veldig forskjellige. Vi hadde ingen dårlige presentasjoner i dag i det hele tatt. Det har innimellom vært noen kjedelige presentasjoner, men det er tydelig at verden har gått videre.

- Ikke avgjørende

- Tror du det Trondheim sier fenger utlendingene?

— Det gjør det sikkert, men jeg tror ikke det er denne presentasjonen som er avgjørende, for å være helt ærlig.

- Tror du det er avgjort allerede?

— Noen har nok bestemt seg og noen lurer nok litt fortsatt. Det er slik at de aller, aller fleste gangene, med unntak av én, så har kandidatene søkt flere ganger før de har fått mesterskapet. Snittet er rundt tre, tenker jeg, sier Seeberg til Adresseavisen.

Seefeld fikk ski-VM på første forsøk og skal arrangere mesterskapet i 2019.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn