Weng slår tilbake etter NM-kritikken: - Journalistene har gjort en dårlig jobb

Heidi Weng føler at kritikken har vært urettferdig.

Heidi Weng var en av utøverne som måtte tåle mye kritikk da hun trakk seg fra NM i Tromsø.  Foto: NTB Scanpix

langrenn

DRAMMEN: Heidi Weng var tilbake med startnummer i verdenscupsprinten i Drammen etter å ha stått over avslutningen av NM på ski. Både hun og Therese Johaug reiste hjem etter sprintøvelsene i Tromsø. De ble møtt av massiv kritikk både fra kommentatorer og på sosiale medier.

— Jeg synes det har vært urettferdig å få slike kommentarer etter å ha vært trofast NM-løper i mange år. Når det er slik synes jeg de burde spare seg og finne ut hva man har gjort før. Journalistene har gjort en dårlig jobb her, sier Heidi Weng.

Gjorde det riktige

Hun er helt klar på at det var riktig av henne å forlate NM i Tromsø for å hvile. Hun var utslitt og ikke helt der hun skulle være og ble rådet til å reise hjem.

— Jeg fikk beskjed om at det lureste jeg gjorde var å forlate NM, sier hun.

Det rådet fulgte hun altså.

— Å få tilbakemeldinger om at man er feig og egoistisk da, synes jeg lite om. Jeg har vært og vil være en trofast NM løper, sier hun.

Falla tilbake

Nå er hun tilbake og det endte til slutt med en 5. plass i sprinten i Drammen. Vinner ble Maiken Caspersen Falla foran Ingvild Flugstad Østberg. Falla har også slitt med luftveiene den siste tiden, men var tilbake på vinnersporet i dag. Hun gikk ingen distanser under NM.

— Jeg var sikker på at Ingvild skulle ta seieren i dag. Jeg var litt usikker på hvordan formen var etter sykdommen.

Vil vinne sprintcupen

Falla har vært ute i nesten fire uker med luftveisproblemer. Hun trodde at kampen om å vinne sprintcupen var over. Svenske Stina Nilsson leder fortsatt, men både Falla og Østberg knappet inn på forspranget ettersom Nilsson først ble nummer tre, deretter ble plassert som nummers seks og sist i finalen etter ureglementert sporskifte på oppløpet.

— Jeg har hatt lyst på denne hele sesongen. Nå er det bare 34 poeng opp til henne og nå har jeg veldig lyst til å vinne den, sa hun etter at hun vant i Drammen for tredje året på rad.

Heidi Weng selv er usikker på om hun kommer til å gå søndagens 30 kilometer i Kollen.

— Vi får ta en prat. Det kan hende at neste renn blir sprinten i Stockholm.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her: