Wengs innvending før OL: – Nei, nei, det vil jeg ikke!

Etter et svensk spørsmål, sa Weng tydelig fra: Hun vil ikke gå ankeretappen på stafetten.

Heidi Weng er ikke lysten på gå sisteetappen.  Foto: NTB scanpix

langrenn

Heidi Weng har en stor fordel som skiløper: Hun er både god på distanserenn og i sprint.

Dermed er 26-åringen fra Ytre Enebakk i utgangspunktet godt skikket til å gå den prestisjetunge ankeretappen på OL-stafetten.

Men det kommer ikke på tale.

Det kommer frem i et intervju med den svenske avisen Expressen.

I helgen tok Weng til orde for å vrake Marit Bjørgen Les hvorfor her:

– Nei, nei, det vil jeg ikke!

Forslaget kom etter verdenscuphelgen i Planica. Det hele begynte med at Weng kom med noen betraktninger rundt OL som helhet.

– Alle må være i form. Alt kan skje. Vi får se, sa Weng, før hun la til:

– Bare de ikke setter meg på siste etappe.

– Den vil du ikke kjøre?

– Nei, nei, det vil jeg IKKE! Det blir altfor for mye press på meg da.

Weng er skråsikker på at én av konkurrentene kommer til å ta OL-gull.

Trives i skyggen

Marit Bjørgen er uansett det åpenbare norske valget på sisteetappen. Når Bjørgen én dag legger opp, kan imidlertid Weng fort bli spurt.

Inntil videre virker det mer sannsynlig at 26-åringen blir satt opp på en klassisketappe. Som i Lahti-VM, der hun gikk den andre etappen da Norge vant stafetten. Weng sier selv at han «trives i skyggen av de andre».

Pyeongchang-OL kan likevel bli hennes store mesterskap. Weng leder verdenscupen sammenlagt, er en åpenbar medaljekandidat på blant annet fellesstart med skibytte og tremilen - i tillegg til stafetten.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

langrenn