Bjørndalen får ikke gå - men reiser til OL

Ole Einar Bjørndalen ble vraket til OL, men blir likevel med kona Darja Domratsjeva til Sør-Korea.

Ole Einar Bjørndalen blir med kona Darja Domratsjeva til OL. Her viser de frem medaljer de vant under VM i fjor.  Foto: LEONHARD FOEGER / REUTERS

skiskyting

Nylig kom beskjeden om at Bjørndalen er vraket fra den norske skiskyttertroppen til OL i Pyeongchang.

Erlend Bjøntegaard, som søndag gikk inn til pallplass i verdenscupen, ble foretrukket foran skiskytterlegenden.

Nå blir det likevel tur til Sør-Korea for Bjørndalen. I hvert fall hvis vi skal tro nordmannens skiskytterkone: Darja Domratsjeva.

– Det blir veldig fint å ha litt ekstra støtte i så viktige dager. Han kommer til å trene og følge min treningsplan uten at det betyr at vi trenger å trene sammen eller gjøre nøyaktig det samme hele tiden. Det blir fint å ha ham nær meg, sier den hviterussiske skiskytterstjernen til NRK.

Domratsjeva står med tre individuelle OL-gull – alle fra Sotsji for fire år siden.

OL-vraking har vært vanskelig

Bjørndalen har tidligere uttalt at han var usikker på om det var riktig å reise ned sammen med kona, men Domratsjeva skal ha ønsket å ha ham med.

Hun forteller at OL-vrakingen har vært vanskelig for Bjørndalen.

– Han er ikke enig i avgjørelsen, og det er fortsatt ganske ferskt. Men han er en veldig sterk mann. Jeg er stolt over hvordan han håndterer det, sier hun til NRK.

– Dagen måtte komme

Bjørndalen er tidenes vinterolympier med 8 gull, 4 sølv og 1 bronsemedalje.

For fire år siden vant han et meget overraskende OL-gull på sprinten, kort tid etter at han hadde fylt 40 år.

Denne vinteren har OL-legenden slitt med svake plasseringer, og mandag fikk han beskjed om at han ikke var blant de seks mannlige skiskytterne som fikk reise til OL.

– Det er kjipt at jeg ikke får være til stede. Jeg får nesten vente og se til etter at OL er ferdig for å kunne svare på det. Men det er vanskelig å forestille seg. Denne dagen måtte komme en dag, og nå er den her, sa Bjørndalen til TV2.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

skiskyting