Eckhoff dropper trolig norsk jul for første gang: – Det er lurt for helsen min

I håp om å unngå enda en juleperiode med sykdom, flytter trolig skiskytter Tiril Eckhoff årets julefeiring til Mellom-Europa.

Tiril Eckhoff har alltid feiret jul sammen med familien i Norge. I år dropper hun sannsynligvis det for å unngå sykdom før OL.  Foto: NTB scanpix

skiskyting

De tre siste årene har OL-håpet pådratt seg ubeleilig sykdom ved å reise hjem på juleferie. I fjor var 27-åringen såpass dårlig at oppkjøringen til VM i Hochfilzen langt fra ble ideell. En reprise av det vil hun ikke ha foran karrièrens andre olympiske leker.

NTB møter Eckhoff i den franske landsbyen Correncon-en-Vercours, der skiskytterne i disse dager gjør unna viktige sesongforberedelser. I høstsola understreker Norges fremste profil på kvinnesiden at den endelige sesongplanen foreløpig ikke er hugget i stein.

Samtidig begynner brikkene i puslespillet så smått å falle på plass. Mye tyder på at 27-åringen velger julefeiring i østerrikske Seefeld sammen med kjæresten Ånund Lid Byggland fremfor tur hjem til familien.

Eckhoff innrømmer at det i så fall blir spesielt.

– Ja, det blir noe nytt. Men nå har jeg vært syk tre år på rad etter å ha vært hjemme i julen, så da må jeg prøve noe annet. Jeg må lære av det jeg har gjort, sier hun til NTB.

«Klipper navlestrengen»

Jenta som fikk sitt store gjennombrudd under Sotsji-OL for fire år siden har konkludert med at det å reise hjem til jul har ledet til sykdom.

– Ja, definitivt. Når du kommer hjem før jul og er veldig sliten etter tre uker borte, og så skal du besøke alle, går det ikke bra. I fjor var jeg skikkelig syk. Det var ikke moro, og etterpå var jeg i fryktelig dårlig form, sier 27-åringen – og tilføyer:

– For helsen min tror jeg det er lurt ikke å stresse for mye før jul.

– Har du feiret jul noe annet sted enn hjemme?

– Nei, så nå blir det vel å klippe navlestrengen da, smiler Eckhoff, som får kjæresten som eneste selskap i juledagene dersom planen gjennomføres.

– Kanskje vi risikerer å gå lei hverandre, etter å ha fått for mye tid sammen, spøker skiskytterprofilen.

Tiril Eckhoff har en god sesongoppkjøring bak seg og sprudlet på treningsleir i de franske alper.  Foto: NTB scanpix

Ofrer Ruhpolding-renn

Landslagstrener og storebror Stian Eckhoff stiller seg bak lillesøsterens valg og tanker rundt julehøytiden.

– Seefeld er en veldig fin plass, så jeg skjønner godt at hun tenker seg nedover. Jeg har selv gjort det samme valget én gang som aktiv, og jeg tror det er en fin måte å få senket skuldrene og tenke på seg selv. Det blir ikke så mye støy, sier han til NTB.

I tillegg til at jul i Mellom-Europa kan virke sykdomsforebyggende, ser landslagstreneren også en annen klar fordel.

– I Seefeld har du hundre prosent skiforhold utenfor hotelldøra. Hjemme kan det være mer usikkert. Nå velger hun en trygg, men samtidig trivelig og god plan, sier han.

Storebror Eckhoff antyder videre at Tiril trolig vil stille på startstrek både i verdenscuprunden i tyske Oberhof rett over nyttår og i italienske Anterselva i slutten av samme måned. Flere av rennene i tyske Ruhpolding midt i januar kan derimot bli ofret til fordel for trening.

Hovedpersonen selv er også opptatt av å få lagt inn nok mengdetrening underveis i OL-oppkjøringen.

– Ved å reise bort i julen får jeg trent veldig bra, og i tillegg får jeg lagt inn en ny treningsperiode mellom Oberhof og Ruhpolding. Det tror jeg er det beste for meg, sier Tiril Eckhoff. (@NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

skiskyting