Feilfri for første gang på 1401 dager

Emil Hegle Svendsen i storform da han tok sin andre seier på to dager.

FULLKLAFF: Emil Hegle Svendsen skjøt fullt hus i Ruhpolding søndag. Nordmannen tok sin andre seier på to dager.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

skiskyting

Mars 2010 var sist gang Hegle Svendsen traff på 20 av 20 blinker i et verdenscuprenn. Etter 1401 dager klarte han endelig å gjenta prestasjonen på søndagens jaktstart i Ruhpolding. Trønderen ledet fra start til mål og tok sin 35. verdenscupseier på suverent vis, foran Jakob Fak og Jevgenij Garanitsjev.

Trio i front

Emil Hegle Svendsen gikk først ut, sju sekunder foran russeren Aleksej Volkov, med Jevgenij Ustjugov like bak der igjen. På lørdagens 20 kilometer ga Hegle Svendsen full gass fra start og han virket interessert i å beholde luken ned til de to russersene før første skyting. Ved første mellomtid hadde han økt avstanden til begge og han kom alene inn på standplass. Der gjorde han ingen feil, men Ustjugov skjøt raskere og kortet ned avstanden til 4,8 sekunder.

Svendsen fortsatte å gå raskt i sporet og ledelsen ble mer enn fordoblet på den neste runden. Da nordmannen igjen skjøt feilfritt la han press på konkurrentene, men både Ustjugov og Jakob Fak svarte på strålende vis og gikk ut drøye ti sekunder bak.

Rask skyting

På første stående skyting viste Svendsen at han klarer å holde nervene i sjakk. Han plaffet alle blinkene ned i forrykende tempo og økte ledelsen ned til Fak og Ustjugov, som også unngikk straffferunder, til 20 sekunder

Da trønderen kom inn til siste skyting hadde han en stor nok ledelse til å kunne koste på seg en strafferunde, men det trengte han ikke. Selv med litt nøling på det siste skuddet, klarte han å skyte fullt hus for fjerde gang i konkurransen og da var seieren sikret.

— Det var deilig å skyte fullt igjen. De andre skjøt bra bak der, så jeg måtte gjøre det for å vinne, sier Hegle Svendsen til NRK.

Kjemperenn av Bø

Men Hegle Svendsen var ikke den eneste nordmannen som imponerte. Tarjei Bø startet som nummer 37, men gikk seg opp 31 plasser og endte til slutt på 6. plass etter feilfri skyting. Bø tok inn hele ett minutt og åtte sekunder på Hegle Svendsen.

— Dette var en deilig opplevelse. Det er sjelden jeg treffer 20 treff og jeg var revansjesugen etter gårsdagen. Det var et bra løp, så jeg er godt førnøyd, sier Bø til NRK.

Resultater

1. Emil Hegle Svendsen 32,38,2

2. Jakob Fak +18,0

3. Jevgenij Garanitsjev +21,4

4. Simon Eder +25,5

5. Simon Fourcade +27,2

Øvrige norske:

6. Tarjei Bø +30,6

18. Johannes Thingnes Bø +1,18,2

37. Henrik L'Abée Lund +2,48,2