Ola Lundes hyllest til Thingnes Bø: - Kanskje noe av det beste jeg har sett en skiskytter gjøre

Johannes Thingnes Bø leverte varene så det holdt på sprinten fredag, og knuste Martin Fourcade.

Johannes Thingnes Bø gikk nok et kanonløp i franske Annecy fredag.   Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

skiskyting

– Man må skyte ti treff på en sånn dag, og jeg merket tidlig at jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger. Det er veldig bra, og en fantastisk følelse, sa Thingnes Bø til NRK.

Johannes Thingnes Bø gikk et strålende renn i franske Annecy fredag. På sprinten skjøt han fullt hus ganger to, og holdt som vanlig høy fart i sporet. Det holdt til en soleklar seier.

– Mesterlig gjort. Tok seg inn på siste skuddet, pustet ekstra, og fikk ned den siste blinken, sa NRK-ekspert Ola Lunde etter den siste skytingen til Thingnes Bø.

Men Martin Fourcade ville naturligvis ikke gi seg uten kamp på hjemmebane i Frankrike. Skiskytterkongen traff på ti av ti skudd, men var 14 sekunder bak sin norske erkerival etter andre skyting.

Samtidig som Thingnes Bø gikk i mål, viste rapportene fra løypa at Fourcade hadde tapt ytterligere fire sekunder. I mål var franskmannen så langt bak som 21 sekunder.

– Et fantastisk løp. Enda et hakk opp fra det han har gjort tidligere i år, sa Ola Lunde om Thingnes Bøs prestasjon.

– Han er helt outstanding. Det er kanskje noe av det beste jeg har sett en skiskytter gjøre, noen gang sa Lunde.

Dermed kunne ingen andre hamle opp med den formsterke stryningen, som gikk inn til en suveren seier.

– Jeg gjorde et bra løp, men jeg kunne ikke gjøre noe med Johannes i dag, sa Fourcade.

Skiskytingsirkuset fortsetter i Annecy denne helga, med jaktstart for kvinner og menn på lørdag, og fellesstart for kvinner og menn på søndag.

Stillingen i mål sprint fredag:

1. Johannes Thingnes Bø

2. Martin Fourcade (Frankrike)

3. Antonin Guigonnat

4. Simon Schempp (Tyskland)

5. Simon Desthieux (Frankrike)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

skiskyting