Byens beste strand

Grøtfjord - en perle i Vengsøyfjorden

Vi vil presentere et utvalg av Tromsøs strender, og du kan stemme på din favoritt. I dag presenterer vi Grøtfjord!

Grøtfjord
  • Tilgjengelighet: Omtrent 45 minutter å kjøre fra byen. 20 kroner for parkering. Begrenset busstilgang.
  • Toalettfasiliteter: Fem kroner for lån av toalett.
  • Sandkvalitet: Fin sand.
  • Andre Fasiliteter: Muligheter for lån av grillhytter, badestamp og badstu.

  Foto: Kent-Einar Myreng

Grøtfjord er ei bygd som de fleste tromsøværinger kjenner til. Stranden er en av de mest populære blant tromsøfolk. Alle foto: Kent-Einar Myreng  Foto: Kent-Einar Myreng

Vemund Mikkola Hansen har ikke noe imot badetemperaturen. Han mener Grøtfjorden er like bra som Syden.  Foto: Kent-Einar Myreng

Man finner flere benker ved strandområdet, og det er muligheter for å leie både grillhytte, badestamp og badstu.  Foto: Kent-Einar Myreng

Sommerstranda

I Tromsø finnes det mange flotte strender, og vi i iTromsø vil få med oss våre lesere for å kåre folkets favoritt. Over fem dager vil vi presentere fem forskjellige strender: Telegrafbukta, Sandvika ved Brensholmen, «Hotellstranda» på Hillesøy, Grøtfjord, og Sandvika ved Berg. Frem til den 7. august vil du kunne stemme på den stranden du liker best.

I dag presenterer vi vakre Grøtfjord på Kvaløya.

Nesten som Syden

Vel, tilsier temperaturene det, kan Grøtfjorden nesten være som Syden. Den idylliske bygda ligger omtrent 35 kilometer fra byen, og den kritthvite stranden tiltrekker seg mange tromsøværinger. Det tar omtrent 40 minutter å kjøre hit, og man bør merke seg at bussmulighetene er begrenset. Bussrutene for buss 425, som stopper i Grøtfjorden, varierer fra hvilken dag det er og om det er i skoleferien. Kjører du bil, koster det 20 kroner for å parkere på en privat parkering ved stranden.

Det er muligheter for å leie både en stor og en liten grillhytte, badestamp og badstue rett ved stranden, og det er det Grøtfjord Bygdelag som står for. Bygdelaget planlegger også å få et toalett ved området i løpet av sommeren, men enn så lenge må man betale fem kroner for å bruke et privat toalett i området.

Barnevennlig og nært fjell

Stranden i Grøtfjorden har god plass og er langgrunn – derfor passer stranden ypperlig for barnefamilier. Ønsker man å ta en tur i marka, er det ikke langt til det heller. Middagsfjellet og Smørstabben er to fjell som ligger nært bygda, og egner seg fint for fjellturer. At tromsøværinger har et spesielt forhold til den lille bygda er ikke rart – for Grøtfjord er en liten perle i Vengsøyfjorden. Vi møtte Vemund Mikkola Hansen og moren Frid Mikkola da vi besøkte stranden, og de forteller at Grøtfjorden er en strand de ofte besøker.

– Vi er fra Ersfjordbotn, så Grøtfjord er vår lokale strand, sier Frid Mikkola.

– Jeg liker at Grøtfjord er så nært hjemme, så man slipper å dra til syden. Her er det ikke kaldt, sier Vemund Mikkola Hansen.

Sommerstranda