Bil i Nord
Gå til

Dette er den vanligste feilen på EU-kontroll

Loven krever at refleksvesten i bilen er lett tilgjengelig.

Målet med EU-kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll, er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

- Det er bileierens ansvar å sørge for at EU-kontrollen gjennomføres. Kontrollen består av en trafikksikkerhetsdel og en miljødel. Det er ingen tvil om at EU-kontrollen har ført til tryggere biler på veien, sier mekaniker Mads Benonisen hos Bil i Nord.

Her kan du sjekke når bilen din skal på EU-kontroll!

Unngå etterkontroll

I trafikksikkerhetsdelen kontrolleres blant annet lys, sikt og bremser, og i miljødelen måles støy og avgasser.

Bilmekanikeren opplever at det er mange som gruer seg til EU-kontroll, fordi de frykter en beskjed om nødvendige reparasjoner.

Bilmekaniker Mads Benonisen hos Bil i Nord forteller at mange glemmer eller ikke vet at det nå er lovpålagt å ha refleksvest lett tiljgengelig i bilen.  

- Den vanligste feilen er mangel på refleksvest. Dette er en type 1-feil som man ikke trenger ny kontroll for. Ved type 2-feil må man tilbake for etterkontroll, og hvis det er en type 3-feil, får man kjøreforbud, sier Benonisen.

Kravet er at refleksvest skal ligge lett tilgjengelig, og for de fleste er dette hanskerommet.

Godkjent verksted

Alle biler må igjennom EU-kontroll annethvert år, og en slik kontroll tar i dag i overkant av en time å gjennomføre.

- Nye biler går stort sett rett igjennom, mens eldre biler kan få noen pålegg. Det kommer an på hvor godt bilen er vedlikeholdt, sier Benonisen hos Bil i Nord.

At lysene fungerer og lyser opp slik de skal, er noe av det mekaniker Mads Benonisen sjekker i en EU-kontroll.  

- Du kan få gjennomført en EU-kontroll på alle godkjente bilverksteder eller hos NAF, men vi har ekspertkompetanse på Volvo, Ford og BMW. EU-kontroll skal være likt utført uansett, men når vi kjenner bilmerkene kan vi gi en bedre vurdering på om bilen er trygg eller ikke, sier Mads Benonisen. 

Bil i Nord feirer i år 20-årsjubileum, og har kampanjepris på EU-kontroll: Kun 499 kroner ved bestilling innen 31. desember.

Klikk her for å bestille time for EU-kontroll.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.