Bil i Nord
Gå til

Fant kjærligheten på jobb

Viggo Henningsen (43) og Mette Eide (50) møttes og forelsket seg mellom bilene på arbeidsplassen sin.

 

Vi spoler tilbake til høsten 2001. Mette er akkurat flyttet fra Mo i Rana til Svolvær og begynner i ny jobb hos Bil i Nord 1. desember. Her har Viggo jobbet i et års tid.

– Jeg hadde en kontorjobb på en klesbutikk på Mo i 15 år, og var lei tingenes tilstand. Broren min bodde i Svolvær og jeg hadde vært mye her. Han hjalp meg med å finne en ny jobb, og da sa jeg opp og flytta hit. Jeg ble tatt godt i mot av mine nye arbeidskollegaer, og det var fint å komme hit, sier Mette.

Mette er født i Gravdal, men vokste opp og bodde i Mo i Rana før hun flyttet til Svolvær.  – Moren hennes og faren min gikk på skole i lag da de vokste opp, skyter Viggo inn. 

Hun betyr mye for min suksess

Her blir hun raskt fascinert av Viggo, og de varme følelsene er gjensidig. Men den gryende kjærligheten får ikke stående ovasjoner på arbeidsplassen. Bilbransjen er en mannsdominert bransje, og da Mette begynte, var hun første kvinne i selskapet.

– De var nok redd for at det skulle oppstå drama, men de skjønte etterhvert at mye av min suksess var at hun var der og at hun har forståelse for arbeidsmengden. For å si det sånn, det er ikke alltid at jeg er ferdig klokken 16 og jeg får ofte telefoner fra kunder også om kvelden.

Paret er tydelig på at når de er på jobb, så er de på jobb, og i hverdagen arbeider de ikke tett på hverandre. Viggo er salgssjef, mens Mette jobber i administrasjonen. Da de først fikk øynene opp for hverandre, gikk det raskt unna.

– Jeg bodde hos broren min da jeg flytta til Svolvær, men sommeren etter flytta jeg inn hos Viggo. Vi kjøpte oss leilighet året etter, og 31. januar 2004 ble Simen født, forteller Mette.

Viggo Henningsen ble i fjor kåret til Årets selger i Bil i Nord.  

Kåret til årets selger

Viggo begynte i Bil i Nord Svolvær etter noen år i Sortland, Harstad og Bodø. I Bodø var han butikksjef på Esso-stasjonen.

– Jeg hadde hjemlengsel og ville tilbake til Svolvær. Bil i Nord hadde utlyst stilling som bilselger, og jeg kjente Karl-Erik Aagaard Nilsen som var en av eierne tidligere. Han var barndomskompis med broren min. Jeg tror ikke de hadde så mange gode kandidater, og etter litt masing fra min side fikk jeg jobben. Jeg hadde egentlig ingen interesse for bil, men det har kommet seg, ler Viggo.

I dag er det ingen som kan finne på å tvile på hans evne som bilselger. I fjor ble han kåret til Årets selger i konsernet, og solgte over 200 biler. Mette er ikke i tvil om hvorfor Viggo er så dyktig.

– Han er en hyggelig og omgjengelig mann. Han kan produktene og når kunden kommer inn i butikken, så ser han dem med en gang og kommer bort for å prate. Han har også gjort mye bra over tid, og har en stor portefølje av fornøyde kunder som kommer tilbake. Han er også god til å få nye kunder og ivaretar dem, sier Mette.

Viggo er opptatt av å fordele æren.

– Det nytter ikke å bare være en god selger, man må ha et godt team rundt seg. Vi spiller godt på lag, og det er summen av salg, administrasjon, verksted, klargjøring som skaper fornøyde kunder.

Glad i bil

Mette kan fortsatt huske den første bilen hun kjøpte og eide selv, en rød Renault Laguna.

– Jeg var lei meg da den ble solgt, forteller Mette om bilen som fortsatt har en del av hjertet hennes. Nå står det støtt en ny bil i oppkjørselen. Familien bytter bil fem-seks ganger i løpet av et år.

– Det er fortsatt julaften hver gang jeg tar ut en ny bil, forklarer Viggo.

– For å kunne selge bil, må jeg ha kunnskap om bilen. Vi blir fort avslørt dersom vi ikke kan noe. Kunden er belest og vet ofte mye om bilene før de kommer i butikken. De nye bilene er mer avansert enn tidligere, og kunden har all verdens tester og reportasjer tilgjengelig på nettet.

Sønnen Simen har to store interesser - fotball og bil. Han ønsker å gå i farens fotspor når han blir stor.  

Vokst opp hos Bil i Nord

I dag bor Viggo og Mette i et hus noen minutter unna Svolvær sentrum. 13-åringen Simen er har vært med på jobb siden han var nyfødt, og har i dag også ekstrajobb hos Bil i Nord.

– Jeg er ”førstevasker”, ler Simen.

Lørdager og noen ettermiddager går med i vaskehallen, og framtidsplanene er klare.

– Jeg har lyst å selge bil hos Bil i Nord.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.