EXTRA
Gå til

Eventyret startet med to paller frosne skalldyr. Nå skal Karl Alberth (51) levere til alle Tromsøs EXTRA-butikker.

Karls Fisk og Skalldyr har inntatt EXTRA, og skal nå være med på å løse kundenes middagsutfordringer hver dag.

For stort enklere og bedre middagsmat enn fersk, lokal og beinfri fiskefilet får du vel knapt?

EXTRA har utvidet tilbudet i sjømatsdisken, og selv om fire butikker «tjuvstartet» allerede i februar, kan man fra i dag plukke med seg produkter fra Karls Fisk og Skalldyr fra alle EXTRA-butikkene i Tromsø.

Og fra høsten av skal alle Coop Nords EXTRA-butikker få Karls’ som del av sortimentet. 

Voksende bedrift

Karls Fisk og Skalldyr ble startet av oldervikingen Karl Alberth Hansen i Tromsø i 2003 – den gang i det små med to paller frosne skalldyr.

JUBILEUM: I år har Karls Fisk og Skalldyr eksistert i 15 år.  

 

I år fyller bedriften 15 år, og den har vokst betydelig siden oppstarten. Karls Fisk og Skalldyr har i dag åtte heltidsansatte og fire deltidsansatte, og i fjor opplevde de et rekordår omsetningsmessig.

- I fjor hadde vi 20 prosents omsetningsøkning fra året før, og i januar i år tok vi i bruk vårt nye pakkeri, forteller Karl Alberth.

- Dette er første gangen vi har hatt egen pakkemaskin. Vi så at volumet hadde økt såpass at vi ble nødt til å fornye oss.

Tradisjon og kvalitet

Karls’ visjon er å forsyne byen med det ypperste av det havet har å by på, og via EXTRA blir produktene enda mer tilgjengelig for folk flest.

- Vi ser at kortreist lokalmat er in, og produktene vi leverer er skåret og bearbeidet for hånd. Vi holder gamle tradisjoner ved hevd – vi bokner fisk selv, og vi tørker fisken på fiskehjell. Vi bruker gamle oppskrifter og metoder, og det har gagnet oss, mener Karl Alberth.

FOR HÅND: Alle produktene Karls Fisk og Skalldyr leverer er skåret og bearbeidet for hånd. 

Raymond Kristiansen, driftsdirektør i Coop Nord, er glad for å få Karls Fisk og Skalldyr inn i EXTRA-sortimentet. Han vet nemlig at det garanterer for fersk fisk.

- Og jeg vet at Karls’ legger sin ære i å gi forbrukerne – både små og store - et godt måltid. Den beinfrie fileten deres gjør at alle kan spise fisk, mener han.

Les også: Ferskt merke vil ta reinkjøttet fra fest til hverdag.

Løser middagsutfordringer

Karls’-produktene som nå er å få tak i hos EXTRA spenner fra klassiske torske- og seifileter til varmrøkt chili- og mangolaks.

- EXTRA er lavprisbutikken som tilbyr et ekstra stort utvalg til ekstra lav pris, sier driftsdirektør Raymond Kristiansen.

- For EXTRA er derfor fersk fisk helt naturlig. Handler du på EXTRA skal du stort sett finne alt du trenger – både til hverdag og til fest, legger han til.

PÅ EXTRA: Nå finner du Karls' produkter i alle EXTRA-butikkene i Tromsø. 

EXTRAS mantra er at de skal løse kundenes middagsutfordringer hver dag.

- Det skal være enkelt for kunden å lage middagen, og ingenting er vel enklere eller raskere enn et fiskemåltid?

Beinfritt

Og etter lange dager med jobb, barnehagehenting og tidsklemma er det heller ikke dumt at fiskefiletene er så godt som beinfrie. Karl Alberth Hansen tror dét vil gjøre det lettere for mange å kjøpe fisk.

- Den eldre garde ønsket seg torsk i skiver, men nå ønsker folk seg fileter og loins. Det har vært et generasjonsskifte, og da må vi gjøre tiltak for å få folk til å kjøpe fisk, mener han.

BEINFRITT: Karl Alberth Hansen tror en del barnefamilier gruer seg til fiskemiddagene på grunn av bein. Med beinfrie fileter blir det langt enklere. 

Tall som Norges Sjømatråd nylig presenterte viser at det konsumeres mindre sjømat. I gruppen under 34 år har husholdningskonsumet gått ned fra 14,83 kg pr år i 2016 til 11,76 kg i 2017. Det er en nedgang på 21 prosent.

Lettere

Også i gruppen 35-49 år har det vært en nedgang på 21 prosent – fra 34,86 kg per husholdning i 2016 til 27,42 kg i 2017.

Det er kun i aldersgruppen 65+ at konsumet har holdt seg tilnærmet stabilt.

- Jeg tror en del barnefamilier har gruet seg til fiskemiddagene på grunn av bein, men nå blir det mye lettere for dem. Og en pakke med 300-500 gram fisk er også perfekt for en student å kjøpe, mener Karl Alberth.

Sunn mat

Karls Fisk og Skalldyr har per i dag tre mottak i Nord-Troms: ett i Burfjord i Kvænangen, et i Djupvik i Lyngen og et i Manndalen i Kåfjord.

- I tillegg får vi fisk levert på døra fra lokale fiskere, og har vi for lite må vi kjøpe inn – men all fisken vår kommer fra Nord-Norge, sier Karl Alberth.

Og når maten først er lokal, lettlaga og god, er det heller ikke noe aber at den er sunn.

For det kommer neppe som et sjokk på deg at fisk inneholder mye som er bra for kroppen: både omega-3-fettsyrer, proteiner, vitamin A, vitamin D og vitamin B12, samt mineraler som jod og selen. (Les mer om næringsstoffene i fisk her!)

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.