EXTRA
Gå til

Denne enkle klassikeren er perfekt til middag

Beinfri, nordnorsk torsk fra Karls Fisk og Skalldyr passer ypperlig til den britiske klassikeren "Fish & Chips".

Nå får du fersk, beinfri og lokal fisk fra Karls Fisk og Skalldyr hos EXTRA.

Les også: Eventyret startet med to paller frosne skalldyr. Nå skal Karl Alberth (51) levere til alle Tromsøs EXTRA-butikker.

Norges beste kokkelærling, Madelen Camilla Rolland, viser deg hvordan du lager enkle fiskeretter, perfekt til middag.

Alle ingrediensene får du hos EXTRA!

Fisk og potet

Du trenger:

1-2 l nøytral olje til fritering

180g torsk pr person

Potet eller ferdige chips


Tempura-røre:

3 dl Farris.

Ca 2,5 dl hvetemel

1 dl maisenna

2 ss bakepulver

Salt og pepper

Kajennepepper

Paprikapulver


Gulrot og agurk salat:

2 stk gulrot

1,5 agurk

Salt og pepper

2 ss olivenolje


Remulade:

2 dl majones

1 ss ferdigkuttet kapers

2 ss ferdigkuttet sylteagurk

Salt og pepper


Finkuttet vårløk til pynt


Slik gjør du:

* Ha oljen i en høy og tykkbunnet kasserolle, eller en frityr, og varm den opp til 180 grader.

* Kutt gulrot og agurk i strimler og bland med to spiseskjeer olivenolje, salt og pepper.

* Lag remulade. Finhakk sylteagurk og kapers, bland i majonesen og smak til med salt og pepper.

* Tempura: Bland sammen det tørre. Ha 1 dl Farris i en bolle og pisk inn litt av det tørre. Spe på med Farris og bland inn litt og litt av det tørre, til du har blandet alt.

* Kutt fisken i fine biter og pass på at bitene ikke blir for tykke.

* Dypp fiskebitene i tempura-røren og pass på at hele biten er dekket.

* Legg fisken forsiktig i kasserollen og friter til gylden farge. (Dersom fisken har en lavere kjernetemperatur enn 45 grader er den rå - derfor burde fiskebitene være tynne!)

Om man vil ha chips til for å mette mer kan man kjøpe ferdig chips eller lage selv. Lager man selv blir resultatet mye bedre!
 

* Chips:

* 100g Beatepotet pr person  

* Varm olje til 180 grader.

* Skrell potetene og skjær dem opp i tykke strimler. Ha poteten i vann, og tørk av potetene før du friterer dem.

* Vi må fritere potetene i to omganger for å unngå at de blir svidd utenpå og rå inni. Første gang friterer vi dem til de er lett gyldne, så kjøler vi dem helt ned og friterer dem en gang til rett før servering. Husk å dryss med salt!

* Legg opp på tallerken eller i en skål og pynt med finkuttet vårløk.
 

Vel bekomme!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.