Annonse fra EXTRA
Gå til

Denne retten er både god, enkel og lekker!

Nå slipper du å tenke mer på hva du skal ha til middag i dag.

Nå får du fersk, beinfri og lokal fisk fra Karls Fisk og Skalldyr i alle EXTRA-butikkene i Tromsø.

Les også: Eventyret startet med to paller frosne skalldyr. Nå skal Karl Alberth (51) levere til alle Tromsøs EXTRA-butikker.

Norges beste kokkelærling, Madelen Camilla Rolland, viser deg hvordan du lager enkle fiskeretter, perfekt til middag.

Alle ingrediensene får du hos EXTRA!

Bakt torsk med hjertesalat og fennikel

Du trenger:

180g torsk pr person

Hjertesalat

50g smør

Litt olje til baking og steking

Salt og pepper

Til fennikelsalat:

2 fennikel (1 til sylting og 1 til isvann)

1 dl eddik

2 dl sukker

3 dl vann

1 bunt dill

Salt og pepper

Til sausen:

1 sitron

1 dl eplejuice

1/2 dl fløte

2 ss rømme

Dill

Salt

Slik gjør du:

* Porsjoner torsk i 180g biter og salt fisken. Legg bitene på brett eller i ildfast form.

* Sett ovnen på 200 grader.

* Fennikel-salat: Kutt fennikel i tynne skiver (Husk å ta vare på fennikel spirene, og legg dem til sides. De skal brukes til pynt!)

* Fordel fennikelen i to skåler, ha iskaldt vann i den ene skålen.

* Sett på en kasserolle med syltelake: 1 dl eddik, 2 dl sukker og 3 dl vann. Kok opp og hell over den andre skålen med fennikel. Kjøl denne ned.
 

* Lag sausen: Ha eplejuice og saft fra 1 sitron i en kasserolle og kok dette til halve mengden. Så tilsetter du 1/2 dl fløte og 2 ss rømme i kasserollen. Bland godt og ha finkuttet dill i sausen. Smak til med salt.

* Legg fisken i ovnen i cirka 10 minutter, til den er 45-55 grader. Om man ikke har termometer kan man stikke noe tynt i fisken. Dersom det ikke er motstand, er den ferdig!

* Kutt hjertesalaten i fire og ha på salt, pepper og olje. Stek i en varm stekepanne til den får en litt svart skorpe.

* Bland den syltede fennikelen og fennikelen som ligger i isvann sammen med finkuttet dill, salt og pepper.

* Legg opp på tallerken og dander med fennikelskuddene.

Vel bekomme!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.