Volvo fosser fram på bilstatistikken

April ble en gullmåned for Volvo og Bil i Nord. Nye Volvo XC60 ble kåret til verdens beste bil 2018 og nå troner Volvo på toppen på bilstatistikken.

Volvo fortsetter framgangen: I Nord-Norges største by, Tromsø, har Volvo de siste månedene vært det mest etterspurte bilmerket, viser nye tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Også på Helgeland og i Svolvær er Volvo bilmerke nummer 1 hittil i år.

– Vi takker alle våre kunder for tilliten de viser oss. Vi er svært fornøyd med å holde på den sterke markedsandelen i Tromsø og å kapre ytterligere markedsandeler. Volvo har stor suksess med sine nye modeller, og det merker vi godt. Volvo er skikkelig i vinden for tiden, sier daglig leder Jan Hugo Svendsen i Bil i Nord.

Volvos nye biler er kjempefine å se på. De har virkelig truffet med designet, og utseendet appellerer til mange, sier salgssjef Tom Karlsen ved Bil i Nord Tromsø. 

Mange populære modeller

Det er spesielt familie-SUV-en Volvo XC60 og herregårdsvogna V90 som er de mest populære modellene blant alle nylanseringene til Volvo de siste årene, men salgssjef Tom Karlsen forteller at det er den totale miksen av modeller som gjør at stadig flere finner veien inn i en Volvo.

– Vi leverer flest XC60 og V90, men det er ikke bare én modell som er interessant. Det er mange som har fått øynene opp for den nye plattformen til Volvo, og vi selger hele miksen, også XC90, V90 Cross Country, XC40. I tillegg kommer den nye familiebilen – V60 – til sommeren, og den tror jeg blir vår nye storselger, sier Karlsen.  

Tidligere i april ble XC60 kåret til Årets bil i verden, og XC40 kåret til Årets bil i Europa.

Les også: Volvo vinner prestisjefylt pris - igjen

– Vi har hatt en fantastisk start på året og det er utrolig gøy å oppleve et slikt eventyrlig salg, sier daglig leder Svend Elvebakk hos Bil i Nord Mosjøen.

Volvo topper bilstatistikken i tre områder i Nord-Norge: Tromsø, Svolvær og Helgeland, forteller en stolt daglig leder Roger Storrødvann ved Bil i Nord Mo i Rana.  

 

Norges mest fornøyde kunder

I forrige uke kom nyheten om at Volvo har Norges mest fornøyde kunder. Det skyldes en kombinasjon av alle de nye modellene til Volvo, og arbeidet som gjøres hos den enkelte forhandler.

– Varemerket Volvo har en god standing i markedet og har levert biler med flott design, mye teknologi og høy sikkerhet. Men vi har også over år vært flink til å ta vare på kundene våre og sørge for at de er fornøyde. Det gir nå resultater, og vi jobber for at det skal være vanskelig å velge oss bort, sier daglig leder Roger Storrødvann i Bil i Nord Mo i Rana.

Les også: Feiret rekordår med lansering av ny bil

Karlsen tror på fortsatt vekst for Bil i Nord og Volvo, fordi selskapet har store ordrereserver.

– Det er fortsatt mange som venter på sin bil. Det har vært opptil 12 måneder å vente for enkelte modeller, men ventetiden er i ferd med å gå ned. Noen modeller kan du nå få i løpet av to måneder, sier Karlsen.

Salgssjef Tom Karlsen mener at Volvo on Call-appen er avhengighetsskapende – når du først har brukt den, vil du aldri gå bort fra den. 

Stadig flere kjører hybrid

Stadig flere velger plugin-hybrid, og det er også populært å lease de nye Volvo-bilene.

– Volvo har en gunstig annenhåndsverdi, som gjør at mange velger å lease bilen. Den står seg godt i verdi, sier Karlsen.

Les også: Bente og Gunnar valgte bestselgeren XC60 da de skulle kjøpe ny bil

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilkonsern, og har forhandlere i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.

Bil i Nord feirer og har for tiden kampanje på en rekke modeller. Klikk her for å se eller for å bestille prøvekjøring.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.